PRINCEZA OD VELSA

Kejt Midlton hospitalizirana nakon operacije abdomena: Otkazala sve obaveze

Dalje se navodi da na temelju trenutnih liječničkih savjeta, malo je vjerovatno da će se vratiti javim dužnostima do poslije Uskrsa

Kejt Midlton. Instagram

D. R.

17.1.2024

Kraljevska palača objavila je saopćenje u kojem navode da je princeza od Velsa Kejt Midlton (Kate Middleton) bila podvrgnuta "planiranoj abdominalnoj operaciji" u londonskoj klinici.

- Primljena je u bolnicu jučer zbog planirane operacije abdomena. Operacija je bila uspješna, a očekuje se da će ostati u bolnici deset do četrnaest dana, prije nego što se vrati kući na nastavak oporavka - stoji u saopćenju. 

Dalje se navodi da na temelju trenutnih liječničkih savjeta, malo je vjerovatno da će se vratiti javim dužnostima do poslije Uskrsa.

Kejt je zamolila medije i fanove za razumijevanje jer želi da informacije o njenom zdravstvenom stanju budu privatne, a palača će dijeliti samo bitne informacije o njenom napretku.

- Princeza od Velsa želi se ispričati svima koji su zabrinuti zbog činjenice da mora odgoditi svoje nadolazeće angažmane. Raduje se vraćanju obavezama što je prije moguće - dodaju.

Pretpostavlja se da princ Vilijam (William) također smanjuje javne dužnosti kako bi podržao svoju suprugu tokom njenog oporavka i kako bi se brinuo za njihovo troje djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.