ODUZIMA DAH

"Ni Mikelanđelo je ne bi napravio ovakvom": Italijani u transu zbog Dilete Leote

Italijanska radijska i TV voditeljica posljednjih je godina postala jedno od najprepoznatljivijih lica evropske nogometne scene

Dileta. Instagram

S. M.

8.2.2024

"Ni Mikelanđelo je ne bi napravio ovakvom", u transu su talijanski mediji koje je oduševilo izdanje Dilete Leote (Dilette Leotte) na muzičkom festivalu Sanremo. 32-godišnjakinja, koja već godinama neslužbeno nosi titulu najljepše sportske novinarke na svijetu, blistala je u upečatljivoj haljini.

Prošetala tepihom

Dileta je prošetala crvenim tepihom na koji je došla po zadatku, jer Festival di Sanremo na dnevnoj bazi prati za RadioMediaset. "Izgleda bombastično", slažu se komentatori na društvenim mrežama, šaleći se na dojavu o bombi koja se zbila uoči festivala.

"Dojava nije bila lažna, na Sanremo je stigla prava bomba: Dilleta Leotta", napisao je neko. "Evo zašto je bilo upozorenje o bombi u Sanremu", "Goriš", "Predivna si", nizali su se komentari ispod njezine objave na Instagramu gdje je objavila nekoliko fotki outfita.

Italijanska radijska i TV voditeljica posljednjih je godina postala jedno od najprepoznatljivijih lica evropske nogometne scene. Na televiziji je debitirala 2011. na Sky Italiji, a nakon toga je otišla na Sky Sport, gdje je od 2015. do 2018. vodila Sky Serie B i hit show Goal Deejay.

Nedavno se zaručila

Od srpnja 2018. zaštitno je lice multimedijske platforme i streaming kanala DAZN na kojem vodi svoje programe Diletta Goal, Linea Diletta i Day Off. Također, od 2017. Diletta je jedan od glavnih glasova Radija 105, gdje zajedno s Danieleom Battagliom vodi emisiju 105 Take Away.

2018. Diletta je bila voditeljica na ceremoniji Gran Galà del Calcio, a nekoliko godina kasnije dobila je čast voditi prestižni glazbeni festival San Remo. 2021. okušala se i u glumi glumeći u božićnom filmu Alessandra Sianija Chi ha incastrato Babbo Natale?.

Njene emisije prati ogroman broj ljudi. Samo na Instagramu ima više od devet milijuna pratitelja. Nedavno je objavila da se zaručila s partnerom Lorisom Kariusom s kojim je u kolovozu prošle godine dobila kćer.

- Čekala sam nekoliko mjeseci da vam kažem jer smo Loris i ja htjeli što više doživjeti emocije Arijinog rođenja, ali sada smo spremni posvetiti se našem novom velikom cilju zajedno, kao obitelj - napisala je na Instagramu.

Dileta je planetarno popularna, a vole je i Hrvati. Stoga vam u galeriji donosimo njene fotografije iz različitih perioda života i karijere. Nema na čemu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.