MUZIKA

Čolin album "Ono malo sreće" najprodavaniji u Hrvatskoj

Čolić: CD potpisuju značajni regionalni autori

E. S.

26.1.2018

Aktuelni album Zdravka Čolića "Ono malo sreće" u izdanju dvije najveće diskografske kuće u regiji PGP RTS i „Croatia Records“, najprodavaniji je album sedmice u Hrvatskoj prema službenim podacima Hrvatske diskografske udruge. 

Album čiji su izlazak najavili singlovi "Mala", "Šljive su rodile" i "Kuća puna naroda" još je jedno vrijedno diskografsko izdanje s pjesmama koje potpisuju značajni regionalni autori poput Momčila Bajagića Bajage, Zlatana Stipišića Gibonnija, Zlatana Fazlića Fazle, Antonije Šole, Damira Arslanagića, Maye Sar, Miroslava Rusa, za čiju produkciju se pobrinuo Čolićev stalni saradnik, Nikša Bratoš.

- Stojim iza svakog albuma, a činjenica da se on i dobro prodaje, veseli me još više. Na ovom albumu imamo 11 odličnih pjesama koje potpisuju vrsni autori, ali imamo i pjesmu koju smo dobili mailom od autora Aleksandra Sretenovića kojeg uopće nismo znali, niti smo ga još upoznali. Njegova pjesma "Ničeg nije bilo između nas" nam se svidjela i to je ono čime se rukovodimo. Biramo dobru pjesmu. Upravo zato nas i veseli kad se naš odabir poklopi i s onim što publika prepozna. S Čolićem sarađujem već duže vrijeme i važno je da znamo šta možemo očekivati jedan od drugog - kazao je Bratoš.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.