MUZIKA

Begović i Bičakčić u Njemačkoj slavili „Rođendan“

U spotu se pojavljuje i lijepa Novosađanka Aleksandra Stojković

Begović, Bičakčić i Stojković: Druženje u Hajdelbergu. Agencije

E. S.

17.1.2019

Uoči američke turneje, koja počinje 22. februara u Njujorku, Enes Begović je snimio spot za pjesmu čiji je radni naziv „Rođendan“. Zanimljivo je da su glavni protagonisti spota, koji je sniman u njemačkom Hajdelbergu, bh. reprezentativac Ermin Bičakčić i lijepa Novosađanka Aleksandra Stojković, koja je nedavno stala rame uz rame sa svjetski poznatim fudbalerom Ronaldinjom (Ronaldinho) u reklami za sportsku kladionicu. 

Uprkos činjenici da je zbog obaveza u klubu Bičakčić na snimanje spota kasnio tri sata, sve se, kaže nam Enesov menadžer Nedim Srnja, dobro završilo.


Begović: Scena sa snimanja spota

- Bičakčić je ranije imao želju da upozna Enesa, jer mu je on najdraži pjevač. Prezadovoljan je činjenicom da se pojavljuje u Enesovom spotu, mnogo mu se dopalo i odmah je pitao kada će ponoviti to iskustvo. Sjajno se snašao u toj ulozi. S druge strane, Enes je veliki navijač reprezentacije pa se i njemu na neki način ispunio san. Na obostrano zadovoljstvo desila se ova saradnja. Atmosfera je bila odlična, a i Aleksandra je odlično odradila svoj zadatak – kazao je Srnja.

Tekst pjesme „Rođendan“ pisala je Mensura Bajraktarević, aranžman je djelo Almira Buze, a režija spota Harisa Dubice. Spot će biti predstavljen javnosti u narednih petnaest dana, a Begović vrijedno radi i na novom albumu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.