DOGAĐAJI

Vrhunska imena na Garden of Dreams festivalu

Prostor oko TV predajnika na Humu jedan je od tri lokacije održavanja festivala

Avaz.ba

2.4.2019

Nakon što su objavljena imena hedlejanera dolazećeg festivala koji će se održati od 21. do 23. juna, trodnevni festival audio–vizuelne umjetnosti u bašti Historijskog muzeja, na brdu Hum i u Domu mladih donosi još mnogo novih imena.

Fantastičnoj postavi predvođenoj Leharom, OXIOM, dvojcem After Affair, DJ Jasminom, G. Eddom, Kristijanom Molnarom i drugim, naime, pridružit će se Žeremi Olander (Jeremy), Erik Klutijer (Eric Cloutier), Ilija Djoković, Roof AW i Forniva.

Džeremi Olander dobro je poznato ime ljubiteljima progressive muzike. Talentirani Olander dolazi iz Švedske, a odavno je proglašen nasljednikom kultnog Ericaa Prydza i Deadmau5-a. Njegov zvuk je jedinstven, jer je spoj deepa, progressiva uz prizvuke ritmičnog techna.

Uz njega na Garden of Dreamsu nastupit će i njegov kolega Erik Klutijer, poznat u berlinskim, njujorškim i detroitskim klubovima. Prisutan na sceni skoro dva desetljeća, Erik publici pruža nezaboravan doživljaj vodeći je kroz posebnu dimenziju.

- Potpuno se isključim, svi moji problemi nestanu i stvarno samo uđem u potpuno drugačiji svijet u koji želim da uvedem druge. Euforija, ili ako želite – potpuni nestanak stvarnosti - objasnio je u jednom intervjuu ovaj harizmatični DJ.

Ilija Djoković nije nepoznato ime sarajevskoj, ali i regionalnoj publici. Iako je eksperimentirao mnogim vrstama, na kraju je shvatio da je elektronska muzika njegov fah. Njegov talent prepoznale su zvijezde kao što su Nina Kraviz, Paul Kalkbrener (Kalkbrenner), Solomun i mnogi drugi.

Osim navedenih, na sceni Bašte snova nastupit će i Roof AW, koji su nedavno proslavili drugu godišnjicu rada, Forniva bosanskohercegovački DJ i producent poznat po melodičnim i groovy setovima, koji će s kolegom Vanyanom, tuzlanskim DJ-em i producentom publiku držati do jutra rasplesanu i u dobrom raspoloženju.

Cijena karte za sva tri dana festivala iznosi 59 KM i može se kupiti preko servisa kupikartu.ba te na svim njihovim prodajnim mjestima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.