PROJEKTI

''Hibrid, etc.'' predstavio spot za pjesmu "Ne mogu da zaspim"

Režiju, kameru i montažu potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor

A. Ču.

15.4.2019

''Hibrid, etc.'' predstavio je novi spot za pjesmu "Ne mogu da zaspim", koja je ujedno i druga najavna pjesma nadolazećeg albuma.

Nakon objavljivanja svog prvog albuma ''Izgubljeni'', ''Hibrid'' predstavlja svoj novi projekt u saradnji s gitaristom Adnanom Salihovićem, pod nazivom ''Hibrid, etc.''.

Projekt je zamišljen kao spoj elektronske muzike i različitih stilova, a ono što ga čini posebno interesantnim je kreativni doprinos mnogobrojnih muzičara.

''Hibrid, etc.'' u Sarajevu će se premijerno predstaviti u sklopu otvaranja muzičke konferencije BAM-C, koja će biti održana 25. aprila u "Brew Imperial Society".

Video spot je realiziran u produkciji lejbla ''Podmornica/Submarine Vibes'', a režiju, kameru i montažu potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor (Gui Castor), koji će u galeriji ''Brodac'' 18. aprila premijerno predstaviti i svoju izložbu fotografija pod nazivom “Still Life Sarajevo”.

Glavnu i jedinu ulogu u spotu igra studentica Akademije likovnih umjetnosti Esma Hajrić, dok je za kostimografiju i šminku zaslužna Enida Delimustafić ("Eye Contact").

Umjesto narativa, video spot se oslanja na apstraktnu formu koja vuče inspiraciju iz muzike, dok u isto vrijeme samoj muzici daje vizuelnu podlogu.

Sarajevska etiketa ''Podmornica'', nakon objavljivanja izvrsnog albuma ambijentalne muzike Daniela Galića (Dreamonaut), najavljuje još nove muzike u nadolazećem periodu.

Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova. Domaće umjetnike možete podržati kupovinom pjesme na servisu Bandcamp, a album će biti dostupan u svim digitalnim muzičkim prodavnicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.