NOVI ALBUM NA PROLJEĆE

Kiki Lesendrić iz Beograda za "Avaz": Sarajevo baš volim i jedva čekam da ponovo sviramo tu

Najviše mi nedostaju putovanja, koncerti i druženje s ljudima, rekao je Lesendrić

Sa koncerta na Skenderiji prošle godine. A. Milišić

Piše: A. Milišić

3.12.2020

Pjesma „Uvek na kraju“, kojom Zoran Kiki Lesendrić i „Piloti“ najavljuju izlazak novog studijskog albuma, predstavljena je prije nekoliko dana. Numera šalje snažnu poruku, pogotovo u današnjoj situaciji borbe s pandemijom koronavirusa.

- Pjesma je nastala ranije, ali možda je baš pravi trenutak da je sada pustimo. Spot je jednostavan, u njemu su učestvovali naši prijatelji iz cijelog svijeta i to je nešto što nas povezuje – kaže Lesendrić za „Avaz“.

Frontmen i osnivač „Pilota“ dodaje da će novi album biti promovisan na proljeće naredne godine.

Nedostaju putovanja

- Najviše mi nedostaju putovanja, koncerti i druženje s ljudima. Mi smo navikli na puno koncerata i puno putujemo. Svi smo sada „zakucani“ tu gdje smo. Cijeli svijet je zastao i nemamo nešto mnogo izbora – govori Kiki.

Jedva čeka da sve ovo s virusom prođe i da se ponovo počnu dešavati lijepe stvari, jer ga je pogodila vijest o smrti gitariste „Riblje čorbe“ Miroslava Miše Aleksića.

- U Beogradu ima puno zaraženih. Hvala Bogu, mi iz benda i moja porodica smo svi dobro. Čekamo da sve ovo prođe i da se počnu ponovo dešavati neke lijepe stvari. Mnogi naši prijatelji su otišli. Miša Aleksić je umro i to nas je baš pogodilo. Teško je kad izgubiš prijatelja na taj način – govori Kiki.

Jedini nastup od početka pandemije imao je u septembru na beogradskom Beer festu, još dok se epidemiološka situacija nije naglo pogoršala.

- Bilo je super, ali šteta što je mali broj ljudi mogao da prisustvuje. Nije to to, svi znamo šta je Beer fest, da bude 150.000 ljudi, onda sve ovako izgleda smiješno – kaže on.

Album planira promovisati širom regiona. N. Karasić

U međuvremenu je snimio mnogo novih pjesama koje će se naći na dva albuma, od kojih prvi izlazi na proljeće.

- Bilo bi idealno kada bi album mogao izaći na prvi dan proljeća – naglašava Lesendrić.

Muziku i tekst pisao je sam, a, kao i uvijek, mnogo prijatelja i kolega sviralo je na albumu.

Obzirom na to da se na svakom Kikijevom albumu nađe i neki tekst Đorđa Balaševića, s kojim rado sarađuje, pitali smo ga hoće li ovaj put legendarni Đole „umiješati“ svoje prste.

- Imam jednu odličnu pjesmu za koju još nemam riječi, ona će se naći na tom drugom albumu, pa ako Đole bude imao inspiraciju, bilo bi super – kaže.

Glas Džona Lenona u pjesmi

Ističe kako nijedan album do sada nije ličan kao ovaj na kojem ćemo imati priliku čuti i glas Džona Lenona.

- Ima jedna pjesma po kojoj ću, vjerovatno, nazvati album, a zove se "Mali tragovi na nebu". Spominje se Džon Lenon i kako sam ga sanjao, onda je njegov glas ušao u pjesmu, tako da će ljudima biti zanimljivo da čuju na koji način on može da učestvuje s nama, a mislim da je učestvovao baš na pravi način – otkriva Lesendrić.

Starinski način

Album planira promovisati širom regiona, kako kaže, na „starinski način“.

- Mislili smo da napravimo promociju u gradovima bivše Jugoslavije. Da na starinski način to uradimo, obiđemo medije... Postoji ideja da koncertima predstavimo cijeli album, da se ti koncerti malo produže i da bude malo drugačije. Sarajevo baš volim i jedva čekam da ponovo sviramo tu – zaključuje Lesendrić.

Hvala Sarajevo 🎉❤️ Hvala Adi Milišić na predobrim fotkama 💕 Vidimo se uskoro opet 🎉

Posted by Kiki Lesendrić i Piloti on Ponedjeljak, 29. July 2019.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.