NOVI BIZNIS

Vesna Zmijanac postaje poljoprivrednica, a evo šta će uzgajati

Pjevačica planira da uloži 30.000 eura u novi posao

L. Karahmet - Pujagić

Vesna Zmijanac

Foto: Agencije


Pjevačica Vesna Zmijanac, započinje novi biznis, sadnju aronije na svom imanju na Bukulji, kako prenose srbijanski mediji.

Sve više se može čuti kako se pjevači žale na to što skoro godinu dana nemaju posla, zbog čega su mnogi od njih počeli da zarađuju na druge načine. Kako tvrdi izvor blizak pjevačici, njoj su prijatelji savjetovali da iskoristi svoje veliko imanje na Bukulji i započne biznis. Nakon savjetovanja s komšijama i poznanicima iz ovog mjesta, dobila je ideju da počne da uzgaja aroniju.

S obzirom na to da je sve veća potražnja za proizvodima koji djeluju na imunitet, posebno otkako je počela pandemija koronavirusa, pevačica je shvatila da je najbolje da krene u tom pravcu. Od ove biljke koja je sve traženija prave se sokovi, likeri, slatko, džem i vina, pa se zato odlučila za nju.

  • Zmijanac: Započinje novi biznis

    Zmijanac: Započinje novi biznis

    Foto: Agencije


Vesna je, prema riječima sagovornika, već konsultovala stručnjaka za analizu kvaliteta zemljišta, raspitala se u kakvim uslovima opstaje aronija, da li je na tom podneblju uopšte moguće njeno uzgajanje, a kad je dobila potvrdan odgovor,  da je izuzetno otporna i da podnosi i niske temperature, krenula je u realizaciju.

Naručila je manju količinu zasada, koju planira da posadi na proljeće, a ako joj krene kako je planirala, nastaviće da sadi u jesen, kad je to i preporučljivo, i tada će uložiti čak 30.000 eura u proizvodnju. Pored toga, ona planira da, ukoliko joj krene biznis, dokupi još zemljišta u okolini, kako bi proširila posao. Trenutno u potrazi za ljudima koji će raditi na njenom imanju.

Vesna Zmijanac za sada nije komentarisala ove navode.

Više o temi Biznis

LEGENDARNI NAPADAČ
Majkl Oven pokrenuo vlastiti biznis
NA VRH

Podijeli članak na