SJEĆANJE

Šest tužnih mjeseci bez Džeja: Evo ko je među prvima došao na njegov grob

Na Novom groblju u Beogradu, gdje je sahranjen, okupili su se članovi porodice i prijatelji u Aleji zaslužnih građana, gdje je održano šetomjesečno sjećanje legendarnom pjevaču

L. K. P.

Ramadanovski je sahranjen 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

Foto: Agencije


Vijest da je legendarni Džej Ramadanovski preminuo u nedjelju, 6. decembra 2020. godine, potresla je cijeli region koji se danima opraštao od velikog pjevača i čovjeka, a danas se navršava tačno šest mjeseci od njegove smrti.

 • Sahranjen 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

  Sahranjen 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

  Foto: Telegraf


Na Novom groblju uBeogradu, gdje je sahranjen, okupili su se članovi porodice i prijatelji u Aleji zaslužnih građana, gdje je održano šetomjesečno sjećanje legendarnom pjevaču.

Među prvima je na groblje došao Džejev kum Rule sa ocem, koji je upalio odmah svijeću. Nedugo potom pojavio se i muzičar Acko Nezirović, kao i pjevačica Mina Kostić i pjevač Stevan Anđelković.

 • Džejev stariji unuk, koji je donio crvenu ružu na groblje

  Džejev stariji unuk, koji je donio crvenu ružu na groblje

  Foto: Telegraf


Odmah nakon Mine, na groblju se pojavila pjevačeva porodica, kćerke Marija i Ana, zet Adil Maksutović, bivša supruga Nada, Andrijana Tomanić, koja je godinama živjela sa pjevačem, i Džejev stariji unuk, koji je donio crvenu ružu na groblje.

 • Pjevačeva porodica, kćerke Marija i Ana, zet Adil Maksutović, bivša supruga Nada

  Pjevačeva porodica, kćerke Marija i Ana, zet Adil Maksutović, bivša supruga Nada

  Foto: Telegraf


Džej je preminuo u nedjelju, 6. decembra, nakon što mu je u snu stalo srce. Ekipa Hitne pomoći reanimirala je pjevača u njegovom stanu na Dorćolu, međutim, reanimacija nije uspela.

 • ndrijana Tomanić, koja je godinama živjela sa pjevačem

  ndrijana Tomanić, koja je godinama živjela sa pjevačem

  Foto: Telegraf


Ramadanovski je sahranjen 11. decembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. On je sahranjen po muslimanskim običajima, sa ikonom Svete Petke kojoj se molio, a na vječni počinak ispraćen je uz pjesmu "Nedelja".

Velika zvijezda narodne muzike obilježila je čitavu jednu epohu i činjenica je da nijedno slavlje ni veselje, ali ni momenti najvećih tuga nisu prolazili bez njegovih pjesama.

NA VRH

Podijeli članak na