JEDNA NASUPROT DRUGE

Lepa Brena i Senidah spremaju muzički okršaj

Izjavile da ne planiraju duet, ali i da se nikad ne zna

Instagram

4.3.2023

Legendarna Lepa Brena i slovenska pjevačica Senidah oduševile su javnost kada su obznanile da će održati zajednički koncert. Na Red Bull SoundClashu, na Donjem Kalemegdanu, pjevačice će, svaka na svojoj bini, 2. juna, i to jedna nasuprot druge, sukobiti svoj talent, kreativnost i energiju.

Hrana i čarape

Naime, one su, povodom toga, održale pres-konferenciju u Beogradu, gdje su se pojavile skoro identično obučene, iako su istakle da dogovora nije bilo. Brena je istakla da nema tremu, budući da je dugi niz godina na estradi, kao i da joj je ovo prvi projekt takve vrste.

- Ovo je nešto veoma kreativno, novo i drugačije. Ja mislim da je to jedan lijep izazov za Senidah i moju malenkost - kazala je Brena.

Senidah je, također, sa sedmom silom podijelila svoje utiske i da li je očekivala ovakvu saradnju.

- Željela jesam, a postojala je i želja. Mi smo čak i razgovarale, Brena me posavjetovala da ne jedem prije nastupa, a čak smo se dotakle i teme čarapica - našalila se Senidah.

Također su istakle da već razgovaraju na koji način da se pripreme i šta će pjevati. Za početak će imati odvojene probe, a onda i zajedničke. Za kraj su izjavile da zasad ne planiraju duet, ali i da se nikad ne zna. Brena je istakla da nije sigurna da bi voljela pjevati sa ženama u duetu.

Lepa Brena i Senidah. Instagram

Publika u sredini

Jedinstveni koncept podrazumijeva dvije muzičke zvijezde na dvije bine, a publika u sredini odlučuje pobjednika. Kroz različite runde, zvijezde ovogodišnjeg izdanja stavit će svoju kreativnost, umijeće i talent na test, izvodeći svoje pjesme u originalnim i novim aranžmanima, ali i pjesme svoje suparnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.