DANAS U SARAJEVU

Pjevači tuge: Promoviran duet Šukija i Kebe

Ovaj duet je Kebi prvi koji je snimio sa nekim izvođačem iz BiH

Sa današnje promocije. N. Novaković

26.4.2023

Duet Šukija Planjanina i Dragana Kojića Kebe "Samo noćas ne idi" promoviran je danas u Sarajevu.

Kruna prijateljstva

Za Kebu i Šukija kažu da su pjevači tuge, zbog posebne emocije u glasu. Ovaj duet je Kebi prvi koji je snimio sa nekim izvođačem iz BiH, tako da je ovo, kažu nam, kruna njihovog prijateljstva. Keba je svojevremeno snimio i pjesmu "Makovi crveni" koju je komponovao Šuki, tako da to potvrđuje isti muzički senzibilitet ove dvojice umjetnika.

Tekst sjajne numere „Samo noćas ne idi“ potpisuje Hasib Durmišević, dok je muziku i aranžman maestralno odradio Šuki Planjanin. Kao i svaki Šukijev spot do sada, i ovaj put režiju potpisuje Anis Mujanović sa svojom sjajnom ekipom.


Sa današnje promocije. N. Novaković


Šukijeva kćerka 

U videouratku se prvi put pojavljuje i Šukijeva 17-godišnja kćerka Tajra koja, s obzirom da pohađa Muzičku školu, na klaviru odvsirala jednu od dionica. Balerina Aleksandra Smiljanić je kroz svoju koreografiju približila sve ono što su ova dva sjajna umjetnika željela da osjetite kroz pjesmu.

Pozitivne kritike došle su sa svih strana, a promocija je samo potvrdila da je odrađen fantastičan posao, koji će, nadaju se, biti nagrađen i od publike koja će, svakako, dati svoj posljednji sud.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.