"SVI SMO ODGOVORNI"

Oglasili se organizatori Exita povodom poruka podrške upućenih Kecmanoviću: Prijaviti ih nadležnim institucijama

Sve sadržaje ovog tipa na koje naiđete možete poslati i nama na mejl [email protected], kako bi ih i naš tim prijavio, naveli su

Brojni građani i učenici odaju počast nastradalima. AP

H. J. I.

4.5.2023

Velika tragedija dogodila se srijedu oko 8:40 sati kada je maloljetnik Kosta Kecmanović (13), učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, ubio osmero učenika ove škole i radnika obezbjeđenja, a ranio šestero učenika i nastavnicu historije.

Pored brojnih poruka podrške porodicama nastradalih i izraza saučešća, društvenim mrežama su se počele širiti i poruke podrške maloljetnom K.K. 

Poruke podrške i glorifikovanja

Povodom toga oglasili su se iz Exit tima. 

- Pored prijeko potrebne empatije i utjehe koju ljudi većinski iskazuju porodicama žrtava, društvenim mrežama se u izolovanim slučajevima šire i poruke podrške i glorifikovanja maloljetnika koji je usmrtio devet i ranio sedam osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Najoštrije osuđujemo ovakve objave jer dodatno produbljuju traumu i bol porodica koje su izgubile svoje najmilije. Zato pozivamo cjelokupnu javnost da ove pojave u korijenu zaustavimo, tako što će svako od nas da ih prijavi na Instagramu, TikToku i drugim društvenim mrežama.

"Zaustaviti ovo bezumlje"

Sve sadržaje ovog tipa na koje naiđete možete poslati i nama na mejl [email protected], kako bi ih i naš tim prijavio.

Također, pozivamo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i druge nadležne institucije i stručnjake da hitno reaguju i ispitaju ima li elemenata krivičnog djela, kako bi obeshrabrili sve koji takve poruke šalju.

Svako od nas može i mora da doprinese u zaustavljanju širenja ovih poražavajućih objava. Svi smo odgovorni. Zajedno možemo zaustaviti ovo bezumlje - naveli su iz Exit tima na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.