NAJPOZNATIJI PRODUCENT

Aleksandar Milić Mili otkrio na koji način je započeo karijeru: U džepu sam imao 10 maraka

Zbog zdravstvenih problema, ali i školovanja odlučio je da ode u Češku

Aleksandar Milić Mili. Instagram

N. A.

5.5.2023

Aleksandar Milić Mili danas je jedan od najpoznatijih producenata i članova žirija "Zvezda Granda", ali ne krije da njegov put do uspijeha nije bio posut ružama.

Iako rijetko priča o svojoj intimi i prošlosti, za "Grand" otvorio je dušu i govorio o teškom periodu koji je uslijedio nakon što je bio primoran da napusti rodni Osijek i preseli se u Beograd.

Kako je rekao, njegovo djetinjstvo je bilo bezbrižno uz oca i majku koji su ugledni doktori, ali je rat prekinuo tu dinamiku lijepih trenutaka.

- Sticajem okolnosti, došao sam u Beograd bez ičega, bukvalno sam imao samo farmerke i majicu. Spavao sam kod sestre Milice pored peći. Jedan čudan i težak period, ali ja to tako nisam doživljavao, imao sam filozolfiju da svi problemi postoje da bi se riješili - započeo je Mili svoju životnu ispovijest.

Zbog zdravstvenih problema, ali i školovanja odlučio je da ode u Češku.

Kao student u Pragu snalazio se kako je znao da preživi, a na pitanje šta je radio i čime se bavio kratko je odgovorio:

- Svašta sam radio i dobro i loše, ali nisam konobarisao i da tu stanemo.

Nikad nije dozvolio da ga nedaće pogode, uvijek je imao viziju kako muzike, tako i svog života, ali priznaje da nije bilo lako. Poslije završetka fakulteta nije imao para da ostane u Pragu, a kako mu je istekla viza morao je da se vrati u Beograd.

- Imao sam kartu za voz i u džepu samo 10 maraka. Za te pare mogao sam da kupim da jedem i da odem u voz za Beograd ili da poručim konjak i vodu u jednom od najluksuznijih restorana u Pragu. Imao sam dva sata slobodno do polaska voza, a ovo drugo sam učinio jer sam želio da se osjetim važnim i uspiješnim. Popio sam konjak, bio sam gladan i otišao na voz. Vratio sam se u Beograd "mrtav gladan", kad se nisam onesvijestio što nisam jeo - ispričao je Mili.

Po povratku iz Praga upoznao je Marinu Tucaković koja je prepoznala njegov talenat, a ubrzo je otpočeo saradnju sa Jasnom Milenković Jami, Draganom Mirković, Željkom Samardžićem i Vesnom Zmijanac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.