PLIVSKI VODOPAD

Željko Bebek u Jajcu 13. avgusta: Ovom koncertu se posebno raduje

Sretan sam da me zdravlje dobro služi, da imam strašno dobar bend i da je sa mnom na sceni već pet godina i moj sin Zvone, rekao je Bebek

Željko Bebek. Damira Kalajdžić

N. Aj.

21.7.2023

Željko Bebek & The Band za manje od mjesec stižu u kraljevski grad Jajce, gdje će 13. avgusta, nakon održavanja 8. Međunarodnih natjecateljskih skokova s vodopada, održati veliki koncert, koji je ujedno i prvi Bebekov koncert u Jajcu.

"Dan za danom"

- Ovo će biti moj prvi veliki koncert u Jajcu u mojoj solističkoj karijeri i zato mu se posebno radujem, a uz to, mjesto na kojem nastupamo, pod vodopadom Plive, jedno je od stvarno najljepših mjesta u Evropi - istaknuo je Željko Bebek ususret koncertu u Jajcu.

Bebek u Jajce stiže u sklopu velike turneje "Bebek & The Band Tour 2023" koju je započeo još početkom godine.

- Koncert u Jajcu dio je moje ovogodišnje turneje koju smo započeli na samom početku godine u Splitu, a nakon toga je krenula Kanada, Australija, Amerika, pa Slovenija i naravno, Hrvatska, gdje smo svirali skoro dan za danom i obišli cijelu zemlju. I sada s tim istim koncertnim programom dolazimo u Jajce - kazao je Bebek.

On je prije nekoliko dana najavio da će ovogodišnju turneju okruniti velikim koncertom u Areni Zagreb 28. oktobra.

"Posebno mi znače"

- U Areni Zagreb ću proslaviti 50. godina karijere. Sretan sam da me zdravlje dobro služi, da imam strašno dobar bend i da je sa mnom na sceni već pet godina i moj sin Zvone. Moja publika u Jajcu imat će prilike uživati u repertoaru koji se sastoji od starih i novih pjesama, a za koje sam siguran da ih znaju baš sve generacije. Moram reći da mi posebno znače koncerti u Bosni i Hercegovini, a da je na neki način uvertira ovom koncertu u Jajcu bio moj koncert u Domu mladih prošlog ljeta u Sarajevu. Iskreno se nadam da ćemo uskoro ponovno svirati i u Sarajevu, u nekom većem prostoru - zaključio je Bebek.

Ulaznice za predstojeći koncert živuće rok legende Željka Bebeka u Jajcu u prodaji možete kupiti u Turističkom info centru Jajce i online u sistemu Entrio.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.