PRIZNALA KRIVICU

Brenin brat je vrhunski pjevač: Poslušajte kako pjevaju "Oj, Safete, Sajo"

Brena je uvijek imala podršku porodice, veoma je vezana za svog brata Faruka i sestru Faketu

Lepa Brena i Faruk Jahić. Grand Online

Dž.H.M.

29.7.2023

Lepa Brena je najveća zvijezda stare Jugoslavije i legenda balkanske muzike, čija će dostignuća i popularnost kakvu ona ima teško dostići neko od novih pjevača.

Ona je tokom osamdesetih pjevala, snimala filmove, silazila helikopterom na binu, a ona je jedina pjevačica koja ima svoju Barbiku, koja je ovih dana popularna zbog istoimenog filma.

Brena je uvijek imala podršku porodice, veoma je vezana za svog brata Faruka i sestru Faketu. Sa bratom dijeli čak i isti dar, a to je pjevanje, ali u profesionalnom smislu, naravno, Brena je uspješnija.

Faruk se pojavio u emisiji „Nikad nije kasno“ prije sedam godina, gdje je pokazao svoj talenat, a iz publike ga je bodrila upravo sestra Brena, koja je u jednom momentu i zapjevala s njim.

- Bilo bi previše Jahića na estradi, a ja sam to prepustio sestri, koja je to znala bolje da iznese – rekao je Faruk.

Tada se oglasila Brena i izjavila da se pomalo osjeća krivom jer njen brat nije doživio uspjeh u karijeri kakav je ona imala.

- I on je kriv, ali mnogo više sam ja kriva – rekla je Brena pomalo tužna i ostavila bez teksta sve u studiju.

Ipak, uspjesi u karijeri nisu poljuljali Jahiće i nije bilo ljubomore, naprotiv uvijek su bodrili jedni druge u lijepim i držali se zajedno u teškim momentima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.