"20 YEARS HIGH"

"Dubioza kolektiv" u krcatoj pulskoj Areni proslavila 20. rođendan: Gost bio Duško Kuliš

Spektakl pred 10.000 posjetilaca

Spketakl u Puli. Društvene mreže

L. S. R.

14.8.2023

"Dubioza kolektiv" sinoć je s 10.000 posjetitelja u rasprodanoj pulskoj Areni odsvirala i otpjevala svoj najveći regionalni solo koncert kojim obilježava velikih 20 godina postojanja.

Zabranjeni pjevač

Posebno iznenađenje večeri bilo je gostovanjepjevača čiji je nastup u Puli nedavno zabranjen – Duška Kuliša.

Arenu je "Dubioza"  prvi put rasprodala u ljeto 2015., pa 2019., a novi okrenuti olimpijski ciklus značio je da će  krenuti u još jedno osvajanje Pule.  

"Dubioza kolektiv" i Duško Kuliš. Društvene mreže

Ispravnost te odluke pokazala se već s prvim taktovima pjesme “Rakija Unites”. Uslijedili su ogromni favoriti “U.S.A.” i “Volio BiH”, te već pri trećoj pjesmi Arena je u potpunosti pustila sve kočnice. Krcati amfitetar tresao se uz klasike „Firma Ilegal“, „Himna generacije“, „Kažu“, „Rijaliti“, „Boom!“ i „Može li“ koji su vodili do prvog vrhunca večeri, neočekivanog gosta kojeg su svi očekivali. Iz publike se na pozornicu popeo Duško Kuliš.

Veliki hitovi

Furiozna završnica koncerta na Adria Summer Festivalu pripala je pak velikim hitovima „1. maj“, „Kokuz“, „Valter“, „Blam“ i „No Escape (From Balkan)“ te na samom kraju „Balkan Funku“ i „Brijunima“ kojima je Dubioza zaokružila jedno od svojih najvećih rođendanskih proslava ove sezone.

Turneja „20 Years High“ kojom obilježavaju 20 godina rada već neko vrijeme krstari Starim kontinentom, a u sljedećim sedmicama pred bendom su Slovenija, Španjolska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Švicarska, ali i nastupi i Meksiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.