KONAČNI RASPLET UBISTVA

Bivši vođa bande optužen za ubistvo Tupaca 1996.

Optužbe protiv Dejvisa su rezultat obnovljene istrage koja je trajala pet godina,

Tupac Shakur. Instagram

N. Č.

1.10.2023

Duejn Dejvis (Duane “Keffe D” Davis) je optužen za ubistvo Tupaka Šakura (Tupaca Shakura), poznatog repera, koje se dogodilo 1996. godine. Policija u Las Vegasu je uhapsila Davisa, što je predstavljalo dugo očekivani preokret u ovom slučaju koji je godinama bio misterija. Dejvis je uhapšen u petak ujutro.

Dejvis je već duže vrijeme povezivan sa ovim zločinom. Još od 1998. godine, Dejvis je tvrdio da je bio u automobilu iz kojeg je ispaljen hitac koji je usmrtio Tupaka. Godine 2009, Dejvis je priznao policiji svoju ulogu u ovom slučaju, ali vlasti nisu odmah mogle da iskoriste te informacije.

Optužbe protiv Dejvisa su rezultat obnovljene istrage koja je trajala pet godina, tokom koje su sprovedeni brojni intervjui i potvrđene su brojne činjenice koje su bile u skladu sa mjestom zločina na noć incidenta.

Ubistvo Tupaka Šakura se dogodilo 7. septembra 1996. godine, nakon što je reper napustio boks meč na Las Vegas Stripu. Prema navodima policije, pucnjava je bila odmazda na 25-godišnju zvijezdu. Vlasti tvrde da je Dejvis isplanirao i organizovao pucnjavu u roku od nekoliko sati, nakon što su reper i drugi napali Davisovog nećaka istog dana.

Davis je jedini osumnjičeni u ovom slučaju koji je još uvek živ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.