SCENA

Željko Samardžić za "Avaz" o koncertima, publici, željama: Moji Mostarci me prate i u Beogradu

Ima pet zakazanih koncerata u MTS dvorani

Željko Samardžić. Zorana Mandic/ATAImages/PIXSELL

17.11.2023

Kao da je nastupila svojevrsna utakmica među popularnim pjevačima u broju koncerata koje će održati, pa je tako i Željko Samardžić, poslije dva brzo rasprodata koncerta u MTS dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu, najavio još tri susreta s publikom koja ga želi vidjeti i čuti.

Pokucao na vrata

Tako će, nakon 21. i 22. decembra, Samardžićevi fanovi moći uživati u njegovim pjesmama i 28., 29. i 30. decembra.

- Upravo su mi iz MTS dvorane saopćili da ću imati i taj peti koncert, 30. decembra. Kažu da je kod publike nevjerovatno veliko interesovanje, karte se traže, kupuju. Lani je bilo i mojih kolega, ali se dobro sjećam da je bila i Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića. I na tom koncertu smo pjesmom „Devet hiljada“ poželjeli Novaku sretan put na turnir u Australiji i da pobijedi, što se i desilo - kaže Mostarac s beogradskom adresom.

Nakon toga je u februaru ove godine imao koncert u Novom Sadu, na kome su bili i Novak i Jelena.

- Tako je. Moj menadžer Saša Đorđević je pred koncert pokucao na vrata, ja otvaram i vidim Jelenu i Novaka, to mi je bio posebno radostan moment. Onda sam to, naravno, podijelio i s novosadskom publikom, bilo je skandiranje 10-15 minuta: „Nole, Nole, svi te vole“ - prisjeća se Željko u razgovoru za „Avaz“.

On je izuzetno sretan zbog podrške publike.

- Ja sam na koncertima prošle godine u decembru vidio da u publici ima različitih generacija, što me posebno raduje. Znači da me prate i oni koji su bili na mojim nastupima prije 25 godina, ali mnogo je i mladih, pa i mojih Mostaraca, nekadašnjih i sadašnjih, i baš mi je drago što je tako - ističe Samardžić.

Novi susret s Novakom

- Zato bih volio da možda već na ovim beogradskim koncertima ponovo vidim Jelenu i Novaka Đokovića, ali čitao sam da je Novak preuzeo mnogo obaveza, da ima i Dejvis kup, da će igrati i prije i odmah poslije Nove godine, pa nisam siguran da će mi se ova moja želja ispuniti. Ali nadam se da će, ako ne ovaj put, biti nekih drugih prilika za viđenje - zaključuje Samardžić.

Za novu godinu Samardžić nastupa u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.