62-GODIŠNJI PJEVAČ

Hari Mata Hari nakon dugo vremena snimljen u javnosti

Jedan od njegovih najvećih uspjeha je treće mjesto na Eurosongu, koje je 2006. godine zauzeo s pjesmom Lejla

Hari Mata Hari. Armin Durgut/PIXSELL

D. R.

4.1.2024

Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, snimljen je u javnosti nakon dugo vremena, a privukao poglede u šetnji Sarajevom. 

62-godišnji pjevač je krajem prošle godine otkrio zašto se povukao iz javnosti.

- Tako je. Javnost prima sve – od ratova, dodjele Oskara... Od „Golubice“ je prošlo 45 godina, od mog početaka rada, uvijek se znalo da Hari nije taj koji se nameće i kad radi, a kamoli kad ne radi. Ja baš moram nešto dobro napraviti pa čekati da me neko dobro pohvali, kao neko dijete. Izgleda takav je svijet da ljudi više pričaju o sebi, a ne čekaju da ih neko pohvali.

Tako bi trebalo biti. Ja sam i puno radio u životu i puno koncerta, albuma, malo sam se umorio. Bilo je svega u mom životu od korone i na privatnoj bazi... Sve je, hvala Bogu, dobro, ali to me usporilo. I to mi je malo smanjilo moj merak, užitak - kazao je tada za Dnevni avaz.

Hari Mata Hari. Armin Durgut/PIXSELL

Inače, Hari Mata Hari je jedan od naših najznačajnijih  kantautora. Karijeru je započeo sedamdesetih godina, a jedan od njegovih najvećih uspjeha je treće mjesto na Eurosongu, koje je 2006. godine zauzeo s pjesmom Lejla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.