STIGLA PRESUDA

Gradonačelnik Pule nije smio zabraniti koncert, izgubio je tužbu

Duško Kuliš i prijatelji su u martu prošle godine trebali održati koncert, ali je on otkazan nakon odluke Zoričića

Zoričić: Zabranio koncert Kuliša i prijatelja. Saša Miljević / Pixsell - HRT

E. Ć.

9.1.2024

Gradska firma "Pula usluge i upravljanje" izgubila je sudski postupak protiv zagrebačke kompanije "Cimar Production" zbog koncerta koji je otkazan nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić rekao kako muzika Duška Kuliša nije za to podneblje.

Zagrebačka kompanija je planirala da organizuje koncert Duška Kuliša i prijatelja u Puli u martu prošle godine, ali je on otkazan zbog odluke gradonačelnika Filipa Zoričića.

Odluka suda

Firma iz Zagreba je potom podnijela tužbu, a Trgovački sud u Pazinu utvrdio je da ugovor o korištenju Doma sportova u Puli (sklopljen 19.10. 2022. godine) nije niti otkazan niti raskinut te je odbio protivtužbu firme u Puli kojom se tražilo poništenje tog ugovora. 

Sudija nije prihvatio niti jedan argument pulske gradske kompanije koja je tvrdila kako organizator koncerta nije na vrijeme platio zakup dvorane niti je prihvatio argument da je kompanija dovedena u zabludu oko izvođača jer je na plakatu za koncert bio naveden samo jedan gost, Duško Kuliš, a ne i Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović, koji je trebalo da budu gosti Duška Kuliša.

Zoričić je istakao da je riječ o prvostepenoj presudi i kako će se gradska kompanija žaliti na presudu.

- Od oba zahtjeva ne odustajemo, odnosno i dalje stojimo pri tome da je firma iz Zagreba trebala platiti unaprijed i da smo, obzirom na plakat na kom je bilo ime jednog izvođača, bili u zabludi, odnosno nismo znali ko će sve tačno nastupiti - rekao je Zoričić za Večernji.hr.

Građani će plaćati

Na pitanje smatra li i dalje da turbo-folk nije primjerena vrsta muzike za izvođenje u javnim prostorima grada, Zorićić je rekao kako će to pokazati programom sljedećeg ljeta. Inače, gubitak sudskog postupka komentarisao je i IDS.

- Hirovite postupke Gradonačelnika Filipa Zoričića građani Pule će ove godine plaćati kroz povećanje poreza na dohodak i povećanje komunalne naknade, dok on nastavlja s populističkim ponašanjem bez obzira na posljedice - poručili su iz pulskog SDP-a.

Dodali su kako je presudom potvrđeno da vrijednosti na kraju uvijek pobjede nad zabranama, ograničenjima i uvredama te traže od gradonačelnika Zoričića da lično plati štetu iz svog džepa, prenosi Večernji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.