MAJAMI

Pjevač se obrukao: Farel Vilijams nije znao parkirati Tesla Cybertruck

Isfrustrirani Farel Vilijams na kraju je odustao od pokušaja

Vilijams u bijesnom vozilu. Instagram

Z. K.

14.1.2024

Farelel parkiranje, novi termin, nastao je inspirisan poznatim pjevačem Farelom Vilijamsom (Pharrell Williams) koji se mučio da parkira Tesla Cybertruck, predstavljen u novembru odabranim kupcima. 

Ovaj dugo očekivani električni pikap viđen je u Dizajnerskom Distriktu u Majamiju, a po svemu sudeći, njegova veličina pretvorila je jednostavan zadatak parkiranja u izazovan i neprijatan događaj zbog brojnih posmatrača.

Isfrustrirani Farel Vilijams na kraju je odustao od pokušaja, ostavivši vozilo takvo kakvo je. Kao kreativni direktor muške kolekcije Louis Vuitton brenda, pokušao je da manevriše električnim pikapom pune veličine, ali je nakon deset minuta predao ključeve čovjeku koji je zadužen za parkiranje.

Kamere su zabilježile ovaj incident, sa prvom serijom velikog Cybertruck modela puštenom 30. novembra 2023. godine. Osnovni model Cybertruck, dug skoro 5.8 metara, košta 60.990 dolara, verzija sa pogonom na sva četiri točka 79.990 dolara, a najviši nivo "Cyberbeast" 99.990 dolara, prema Business Insider publikaciji. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.