MLADE ZVIJEZDE

Edi Hadžiahmetović i Amna Alajbegović za "Avaz" o saradnji: Mi smo dobitna kombinacija

Osjeti se da smo veoma slično odrastali, zato se razumijemo, poručuje Alajbegović

Amna i Edi: Snimili pjesmu „Isti smo“. Instagram

S. Čengić

17.1.2024

Edi Hadžiahmetović, koji se svojim sjajnim vokalnim sposobnostima izborio za finale „IDJShow“ takmičenja, snimio je svoju prvu pjesmu „Isti smo“, kojom je osvojio simpatije publike, a ženski glas u pjesmi „posudila“ je Amna Alajbegović, prošlogodišnja pobjednica „IDJShowa“.

Sudeći prema reakcijama publike, Edi i Amna su sjajan tandem. Pjesma, u svega nekoliko sedmica, broji milionske preglede na društvenim platformama.

Prava prilika

Edi i Amna su ekskluzivno govorili za „Avaz“ o takmičenju, muzici, zajedničkim projektima, saradnjama i finalu.

Edi nam je ispričao kako je došao do „IDJShowa“ te s kim se nastavio družiti nakon završetka takmičenja.

- Pratio sam prvu sezonu „IDJShowa“ i osjetio sam da je to prava prilika da pokažem ljudima sebe i svoj talent. Prijavio sam se na takmičenje i ispostavilo se da je to jedna od najboljih odluka u mom životu. Ostao sam s većinom kandidata u kontaktu i čujemo se redovno. Baš mi je drago što sam upoznao takve ljude i nadam se da će se naše prijateljstvo nastaviti - rekao je Edi.

Reakcije prijatelja i porodice su neizostavne, s obzirom na to da su mu upravo oni najveća podrška.

- Prezadovoljan sam pjesmom, zaista. Reakcije dobivam sa svih strana, zaista je nevjerovatan osjećaj kad vidim koliko se ljudima dopada to što radim. Uzbuđen sam zbog novih projekata, a već imamo nekoliko pjesama u planu, tako da jedva čekam da obradujem publiku s još dosta dobrih pjesama. Naravno, najveća podrška su mi uvijek bili moja porodica i prijatelji i za to sam im beskrajno zahvalan - kazao je on.

Iako je pridobio brojne simpatije ženskog dijela publike, Edi nam je otkrio da je trenutno zaljubljen i sretan u ljubavi.

- Jesam, zaljubljen sam, kao nikad dosad, a mislio sam da je to u mojoj situaciji skoro pa nemoguće - istakao je Edi.

Pripreme za nastup

Do saradnje između Amne i Edija došlo je spontano, a ovo su nam oni rekli.

- Sve je počelo od priprema za naš nastup u „IDJShowu“. Paralelno s tim pripremama, ja sam bio u procesu pravljenja pjesme i spomenuo sam da mi treba ženski vokal u jednom dijelu, a Amna se nesebično ponudila da uđe u studio i da to otpjeva. Na kraju se ispostavilo da je to bila dobitna kombinacija - rekao je Edi.

Amna nam je otkrila i svoju stranu priče.

- Što se Edija tiče, sve je baš dobro prošlo. Osjeti se da smo slično odrastali, razumijemo se, tako da je sve teklo sjajno - rekla je Amna.

Đinu, Zonu i Đanu rado slušam

S obzirom na to da je Amna određeno vrijeme provela u takmičenju te da je prošlogodišnja pobjednica „IDJShowa“, otkrila nam je čije pjesme, kada su učesnici u pitanju, najviše sluša.

- Iskreno, slušam ih sve, naizmjenično, zavisi od raspoloženja. Osim ovih na kojima sam radila, a to su Toma, Edi i Sara, najviše se trenutno „kačim“ na Đinu, Zonu i Đanu - kazala je Amna.

Oboje su potekli iz „IDJShowa“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.