MUZIČKI SUSRET

Slađa Allegro za "Avaz": Cijeli moj privatni život vezan je za Bosnu

Suprug je svoj život podredio meni i mom poslu

Slađa Allegro. Instagram

25.1.2024

Slađa Allegro (44) važi za jednu od najljepših pjevačica na estradi, u šta se nedavno mogla uvjeriti publika u jednom sarajevskom klubu, gdje je gostovala ova srbijanska pjevačica.

Tom prilikom Slađa je veoma otvoreno govorila za „Avaz“ o poslu, planovima, porodici, ali i o Sarajevu...

- Prije svega, volim ovaj grad, imamo puno prijatelja u Sarajevu. Nekako, jedan dio moje duše ovdje živi. Ne znam zašto, ali to je tako od prvog trenutka kada sam kročila u ovaj grad, a davno je to bilo. Sarajevska publika i ja imamo specifičan odnos koji traje dugo godina i uvijek se rado odazovem pozivu iz ovog grada - rekla je Slađa.

Radim po svom unutrašnjem osjećaju

Otkrila nam je i jedan detalj iz privatnog života, a koji je veže za BiH:

- Moj suprug je iz Bosne i Hercegovine, pa je cijeli moj privatni život vezan za ovu zemlju. Zaista se radujem svakom dolasku ovdje.

Njena pjesma „Jelen“ na društvenoj platformi YouTube broji milionske preglede, a na pitanje hoće li biti još takvih hitova, Slađa kaže:

- Sve što radim, u principu, radim po svom unutrašnjem osjećaju, kao i moj producent. Tako i biramo pjesme, da budu s dušom, da ništa nije namjenski, da nije pravljeno da bi oborilo rekorde ili postiglo ne znam kakve uspjehe. To se jednostavno samo dogodi. “Jelen” je nešto što je nevjerovatno zaživjelo, pjesma koja traje dugi niz godina. Prije nekoliko dana gostovali smo u Novom Pazaru i tražili su mi da tu pjesmu pjevam četiri puta - rekla je Slađa.

 U dobru i zlu

Slađa svaku svoju pjesmu iznese s puno emocija i njena publika to osjeća. Otkrila nam je i kako je za neke svoje pjesme emotivno vezana.

- Volim naše balade. Brze pjesme su za ples, da se narod oraspoloži. Balade su nešto što definitivno leži meni i mom temperamentu, a narod je to i prepoznao. Pjesma „Gdje si, dušo, gdje si, rano“ je urađena namjenski za jedan festival i možda nije toliko zaživjela i ostavila traga, ali je pjesma koja je zaista posebna. Ima neku posebnu emociju, volim je slušati, bez obzira na to što inače ne volim da slušam svoje pjesme. Osim ove, volim i pjesmu „I u dobru i u zlu“ – navela je Slađa.



Njen muž Zoran Dragaš ogromna joj je podrška i veliki oslonac, a Slađa o njemu priča s posebnom ljubavi.

- Mi smo stvarno dobro uskladili korake, bez obzira na to što Zoran nije bio iz ovog posla. Sasvim je slučajno tu „zalutao“ kao moj suprug, ne zato što je tako htio, već, jednostavno, život to tako namjesti. Ali je svoj život podredio meni i ovom poslu. Bez toga ne bi „to bilo to“ - rekla je Slađa.

Slava me nije promijenila

- Sebe uopće ne vidim kao neku ženu koja je po bilo čemu važnija ili bolja od neke druge. Ovaj posao radim iz ogromne ljubavi. Nisam neko koga je slava promijenila. To mogu potvrditi svi moji prijatelji. U vremenu izvan posla ja sam najobičnija žena - zaključila je Slađa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.