VIŠE OD MUZIKE

Alen Islamović za "Avaz" o svom novom projektu u rodnom Bihaću: Kod kuće je najkomotnije raditi

Ne treba meni niko, ja sam se dosta nasnimao albuma i napisao pjesama

Alen Islamović. Foto: Hrvoje Jelavić/ Pixsell

31.1.2024

Alen Islamović (66) slovi za jednog od najagilnijih muzičara na ovim prostorima. Nikad ne miruje i uvijek je u potrazi za novim izazovima. Pjevač „Bijelog dugmeta“, koji već decenijama živi u Zagrebu, sada je u Bihaću, u svojoj kući, otvorio digitalni studio, s kojim ima mnogo planova.

Tri projekta

- Opremio sam studio. Imao sam želju da napravim digitalni studio. Iz njega će u ovoj godini izaći tri projekta - moj novi album, kao i novi album Zlatana Ćehića, koji je sada sa mnom u bendu, a imamo i rokere iz Bihaća - grupu „Euforija“ - kaže Islamović za „Dnevni avaz“.

Iako ovakvi studiji postoje u regionalnim centrima, Alen nije baš najzadovoljniji kada je riječ o njegovom radu u njima.

- U svojoj kući mogu biti komotan i raditi koliko hoću i kad hoću. Imam ja i smještajne kapacitete za muzičare u svojoj kući. Kad god dođem u Zagreb ili Beograd u studio, uvijek je trka, frka... Sve neka brzina. Dolazim u kontradiktornosti s producentima koji rade u studiju, izbacuju mi neke stvari iz pjesama koje ja ne želim... Ne treba meni niko, ja sam se dosta nasnimao albuma i napisao pjesama - oštar je Islamović.

Srce me vuče

Priznaje nam i da ga srce sve više vuče u Bihać.

- Ja sam dosta u Bihaću. Imam i poljoprivredno dobro. Bihać je miran grad, nema frke. Ujedno sam osnovao i koncertnu agenciju, imamo i izdavaštvo. Bit će posla - otkriva nam Islamović.

Moja biografija u Beogradu

Alen Islamović na sceni je više od 40 godina. Bio je član „Divljih jagoda“, nastupa s „Bijelim dugmetom“, a ima i uspješnu solističku karijeru. Najbolje momente iz svih tih decenija prezentirat će publici u beogradskoj MTS dvorani 22. marta.

- Bit će to, najzad, moj prvi solistički koncert u MTS dvorani. Pripremam izuzetno dobar program. To je, zapravo, moja biografija, odsvirat ću najdraže pjesme iz svojih 40 godina - govori nam Islamović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.