50 GODINA PRVOG ALBUMA

"Bijelo dugme" u rok postavi svira na Arsenal festu u Kragujevcu

Legendarni bend iz Sarajeva zasvirat će na Main stageu Kneževog arsenala druge festivalske večeri, u petak 28. juna

Goran Bregović. Instagram

L. S. R.

15.3.2024

"Bijelo dugme", po mnogima najveći i najznačajniji bend ikada na prostoru bivše Jugoslavije, stiže na Arsenal fest 2024., koji se održava od 27. -29. juna, i to u rokenrol postavi.

Legendarni bend iz Sarajeva  zasvirat će na Main stageu Kneževog arsenala druge festivalske večeri, u petak 28. juna, u sklopu obilježavanja 50 godina od objavljivanja prvog albuma "Kad bi' bio bijelo dugme", 1974. 

Decenijama unazad hvaljeni i širom svijeta nagrađivani vođa benda Goran Bregović i ekipa su, za tu priliku, riješili da se vrate rokerskim aranžmanima.

To će učiniti na ograničenom broju koncerata ove godine, a među gradovima koji će uživati u toj privilegiji je i Kragujevac.

Višedecenijsku neprolaznost ovih pjesama "Bijelog dugmeta" Goran Bregović ovako objašnjava:

- Vidio sam da manje-više svako u repertoaru ima neku pjesmu "Dugmeta". Nema mnogo stvari koje tako dug period uspiju da prežive. Ja sam dijete iz srednje klase, moj otac je bio vojno lice, majka knjigovođa. Imam taj ukus djece iz porodica srednjeg staleža. To je ukus koji je naš, normalan, prirodan, i iz tog ukusa je ta muzika pisana, tako da je možda i to jedan od razloga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.