POLICIJA UPALA NA IMANJE

Bivša djevojka Didija optužila za trgovinu ljudima, on tvrdi da je nevin

Istragu vode savezni agenti iz Njujorka

Policija na imanju Šona Didija. AP

L. S. R.

26.3.2024

Agenti američkog Ministarstva domovinske sigurnosti otvorili su istragu protiv hip-hop zvijezde Šona Kombsa (Sean Combs, 54) te su pretražili njegove nekretnine u Los Anđelesu i na području Majamija, rekli su dužnosnici agencije u ponedjeljak.

Istragu vode savezni agenti iz Njujorka, gdje je bivša djevojka podnijela tužbu protiv muzičara na saveznom sudu u studenom optužujući ga za sudjelovanje u trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije. Kombs tvrdi da je nevin i da je pozadini takvih tužbi želja da se dođe do "novca na brzaka".

Televizijskstanice u Los Anđelesu objavile su videosnimku iz zraka koja prikazuje savezne agente kako pretresaju Kombsovo raskošno imanje u otmjenoj gradskoj četvrti Holmby Hills. Mediji su izvijestili da je nekoliko ljudi privedeno.

Lokalni mediji izvijestili su da su savezne vlasti također izvršile pretres u kući rap mogula u Majamiju. Reutersova snimka pokazuje policajce kako ulaze i izlaze s njegovog posjeda na Star Islandu u Majami Biču a vide se agenti kako iznose kutiju s materijalom iz kuće. Nije poznato gdje se Kombs nalazio tokom pretresa.

Pjevačica Kasandra Ventura (Cassandra) tužila je Kombsa pred saveznim sudom na Menhetnu sredinom studenog, optužujući ga da ju je podvrgao fizičkom zlostavljanju, seksualnom ropstvu i silovanju tokom 10-godišnje profesionalne i romantične veze.

U središtu Venturine tužbe je da ju je Kombs prisiljavao na seksualne odnose s muškim prostitutkama koje je unajmio a gledao je i snimao te susrete. U tužbi se navode kršenja zakona o trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije i trgovine ljudima prema saveznim zakonima, zakonima Njujorka i Kalifornije.

Ventura i Kombs, koji je koristio nadimke kao što su P. Diddy, Puff Daddy i Diddy, objavili su sljedeći dan da su riješili odnos pod povjerljivim uvjetima. Njegovi advokati rekli su tada da nagodba "ni na koji način nije priznanje nedjela" i da je Kombs ostao pri "odlučnom poricanju" Venturinih tvrdnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.