FANOVI ODUŠEVLJENI

Beyonce izdala country album: Poslušajte obradu poznatog hita Jolene

Na albumu se nalazi čak 27 pjesama

Cowboy Carter. Rolling Stone

Dž. R.

31.3.2024

Na radost fanova poznate Bijonse (Beyonce) konačno je izašao njen osmi studijski album "Cowboy Carter". Ono što je mnoge iznenadilo jeste činjenica da se na njemu nalazi  čak 27 pjesama.

Velike zvijezde

Na albumu gostuju velike zvijezde svjetske glazbe poput Doli Parton (Dolly Parton), Vili Nelson (Willie Nelson), Majli Sajsrus (Miley Cyrus), Post Malone i mnogi drugi. Novim se albumom Beyoncé bacila u country vode, što odskače od njenog dosadašnjeg pop i R&B stila.

Velika su očekivanja od obrade klasika Džolene (Jolene) od Doli Parton, koja se ističe po tome što je Bijonse promijenila stihove. Na pjesmi Protector uključena je i njena kćerka Rumi Karter (Carter). 

Obožavatelji oduševljeni

Album je u prodaji na svim platformama u izdanju Parkwood Entertainmenta i Columbia Recordsa, a Beyoncé ga je posvetila svom odrastanju u Houstonu, gradu koji se ponosi kaubojskim načinom života i country glazbom. Na albumu je, kaže, radila pet godina.

- Moj djed s očeve strane obožavao je country glazbu i vodio me svake godine na Houston Rodeo, što je za mene bio najveći doživljaj. A nadahnuće mi je bila i tradicija crnih kauboja, koji su tada, dakako, bili diskriminirani i prisiljeni raditi najteže poslove s najneukrotivijim grlima. Kako bi pokazali što znaju, oformili su takozvani Soul Circuit, čiji su dio bili i crnački rodeo showovi-  rekla je.

Malo je reći da su obožavatelji pjevačice oduševljeni. Otkako je album objavljen, hrpa je reakcija na X-u i drugim društvenim mrežama.

Obradu možete poslušati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.