JEDVA SE DOGOVORILI

Tri godine od smrti pjevača Tozovca: Nakon njegovog odlaska u porodici nastao haos zbog nasljedstva

Vikala je u sudnici: "Kako vas nije sramota, niste ga gledali i niste mu dolazili dok je bio živ, sad tražite nešto!"

tozovac - Avaz
Tozovac - Avaz
Tozovac - Avaz
Tozovac - Avaz
Tozovac - Avaz
N. Aj.

6.4.2024

Na današnji datum, 6. april, navršava se tačno tri pune godine od kako je preminuo napustio legendarni pjevač Predrag Živković Tozovac nakon čije smrti je u porodici nastao haos i to zbog nasljedstva.

Nekoliko godina prije smrti, Tozovac se vjenčao svojom izabranicom Emilijom, s kojom je živio do posljednjeg dana u porodičnoj kući na Voždovcu. Nakon njegove smrti nastao je haos oko nasljedstva jer njegovi nasljednici nisu mogli da se dogovore s njegovom suprugom oko podjele imovine.

Tozovac je tokom muzičke karijere stekao veliko bogatstvo, pa je tako pored raskošne kuće ostavio i još dva stana, ali i ogroman novac na bankovnim računima. Pronađeni su iznosi od više stotina hiljada eura.

Kako su prenosili mediji, najviše problema oko bogatstva na sudu je pravila upravo Emilija.

- Vikala je u sudnici: "Kako vas nije sramota?! Niste ga gledali i niste mu dolazili dok je bio živ, sad tražite nešto!" - prepričao je izvor, prenosi Telegraf.rs.

Naime, Emilija je jednom prilikom otkrila da se pjevačev sin iz Amerike godinama nije javljao, a da je drugi sin iz Srbije imao loše odnose sa ocem, tako što ga je ponižavao i omalovažavao. Navodno je sve to na sudu ispričala potresnim glasom Emilija.

Međutim, na kraju je udovica Tozovca ipak je popustila. Kada je primjetila da neće sve biti onako kako je zamislila, Emilija je predložila da se podijeli jedan stan sa sinovima. To je značilo da jedna polovina pripadne njoj, a druga pjevačevim sinovima iz Srbije i Amerike.

Na kraju je pravda zadovoljena tako što je Emilija u nasljedstvo dobila kuću na Voždovcu, a jedan od dva stana je pripao sinu iz Srbije.

Navodno je i drugom sinu iz Amerike pripalo nasljedstvo i to drugi stan, koji je on navodno prodao, ali još nije sigurno da li se to tako odigralo, kao što navodi izvor. Novac sa bankovnog računa podijeljen je na jednake djelove pa su euri pripali svima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.