TEŠKO PODNIO PORAZ

Hamiltonu prijeti žestoka kazna zbog nedolaska na svečanu ceremoniju FIA-e

Ispitat ćemo je li Hamilton prekršio pravila. Ako postoji neka povreda pravila, onda nema oprosta, poručio je Ben Sulajem

Hamilton je sezonu završio na drugom mjestu. AFP

M. K.

18.12.2021

Trofej za prvaka Formule 1 u sezoni koja je tek završena otišao je u ruke Nizozemca Maksa Ferstapena (Max Verstappen) nakon dramatične završnice u utrci na stazi u Abu Dabiju kada je Ferstapen u posljednjem krugu prestigao Luisa Hamiltona (Lewis).

Krenule se optužbe iz "Mercedesa" kako je utrka bila neregularna, žalba je odbijena, a onda je nekoliko dana kasnije Hamilton propustio svečanu ceremoniju proglašenja najboljih u organizaciji FIA-e. 

S obzirom na to da je tim potezom pokazao ogromno nepoštovanje prema organizaciji, Luisu prijeti žestoka kazna, prenijeli su britanski mediji.

- Vozači koji su završili prvi, drugi i treći u prvenstvu moraju biti prisutni na godišnjoj FIA-inoj ceremoniji dodjele nagrada, navodi se u pravilniku.

Nedavno izabrani FIA-in predsjednik, Muhamed Ben Sulajem (Mohammed Ben Sulayem) najavio je vrlo moguće kažnjavanje Hamiltona.

- Ispitat ćemo je li Hamilton prekršio pravila. Ako postoji neka povreda pravila, onda nema oprosta, poručio je Ben Sulajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.