BIVŠI DIREKTOR F1

Eklston nakon otkazivanja Velike nagrade Rusije: Oni ne shvataju da Putina nije briga za Formulu 1

Zbog rata u Ukrajini je prvobitno otkazana trka u Sočiju, koja je trebalo da se vozi 25. septembra

Eklstom smatra da se Putin ne brine previše zbog Formule 1. Twitter

M. K.

3.3.2022

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1, Berni Eklston (Bernie Ecclestone), smatra ispravnom odluku da se ruskim vozačima dozvoli da nastave da se takmiče, jer oni nemaju nikakve veze sa sukobom Rusije i Ukrajine.

Zbog rata u Ukrajini je prvobitno otkazana trka u Sočiju, koja je trebalo da se vozi 25. septembra, a potom je raskinut ugovor s Velikom nagradom Rusije.

- To nema smisla. Njihov cilj je da kazne Rusiju u sportskom smislu, ali to neće uticati na Putina. Njega ta trka ne zanima. Šta očekuju da u radi, da zaustavi invaziju? To je smiješno. Putin sigurno nije zadovoljan, ali u trenutku kada je cijeli svijet protiv njega, mislim da mu nije stalo do utrke Formule 1, rekao je Eklston stranim medijima, a prenosi SK.

FIA je saopštila da ruski vozači mogu da učestvuju u međunarodnim takmičenjima kao neutralni sportisti, a istakla je da državni simboli Rusije ne smiju biti istaknuti na opremi ili na vozilima.

- Kakve veze ruski vozač u Formuli 1 ima sa time što je njegova država u ratu? To nema nikakve veze. Ruski sportisti nemaju nikakve veze sa ovim sukobom. Oni nisu dio njega. Slučajno se dogodilo da su Rusi, zaključio je Eklston.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.