KANADA

Luđačka vožnja: Policija zaplijenila jednu od najbržih Lamborghinijevih zvijeri i uhapsila vozača

Neki od komentatora na društvenim mrežama predložilo je dužu suspenziju vozačke dozvole uz trajno oduzimanje Aventadora ili čak njegovo potpuno uništenje

Vozač očito nije mnogo razmišljao dok je jurio u ovoj auto zvijeri. TWITTER

M. K.

12.7.2022

Vozač Lamborghinija Aventadora uhvaćen je u Kanadi kako vozi 170 km/h u zoni od 60 km/h, a policija mu je odmah zaplijenila vozilo.

Na sreću, njegovo jurenje nije rezultiralo sudarom ili povredama.

Regionalna policija Jorka podijelila je ovaj incident na Twitteru. Jork je regija smještena u Kanadi sjeverno od Toronta gdje se policija očito ne šali kada je u pitanju prebrza vožnja. A ovdje je zaista riječ o prebrzoj vožnji - 170 km/h u zoni s dopuštenom brzinom od 60 km/h, prenio je Autoklub Jutarnjeg.

Aventador je legendarni Lamborghinijev model. DRUŠTVENE MREŽE

Neki od komentatora na društvenim mrežama predložilo je dužu suspenziju vozačke dozvole uz trajno oduzimanje Aventadora ili čak njegovo potpuno uništenje umjesto 30-dnevne suspenzije koja je inače zakonom predviđena, uz vraćanje vozila vlasniku nakon 15 dana.

S V12 motorom koji razvija oko 700 KS, automobil je sigurno sposoban razviti brzinu od 170 km/h za samo nekoliko sekundi, ali i mnogo više od toga. Barem je vozač stao policiji bez potjere.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.