ELEKTRIČNI TERENAC

Žene su izabrale: Ovaj automobil proglašen je za najbolji porodični SUV

Dizajniran i napravljen u Evropi, Jeep Avenger razvijen je za potrebe evropskih potrošača

Jeep Avenger. Nikola Anđić

H. J. I.

26.3.2023

Jeep Avenger, koji se premijerno predstavlja na 55. Međunarodnom salonu automobila, nedavno je izabran za najbolji porodični terenac u okviru nagrada za automobil godine od strane žena (WWCOTY).

Inače, u pitanju je prvi potpuno električni terenac ovog brenda, koji je predstavljen prošle godine na Salonu automobila u Parizu.

Novi Avenger dolazi sa električnim dometom do 400 kilometara u kombinovanom ciklusu vožnje i više od 550 kilometara u gradu.

Na Međunarodni dan žena, novinarke širom svijeta, koje i inače glasaju za Ženski automobil godine odabrale su svog ultimativnog favorita među svim kategorijama - Kiu Niro.

Jeep Avenger - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Dizajniran i napravljen u Evropi, Jeep Avenger razvijen je za potrebe evropskih potrošača. Riječ je o automobilu iz klase malih kompaktnih terenskih vozila (B SUV) koji po svojim dimenzijama potpuno odgovara potrebama evropskih kupaca. Sa samo četiri metara dužine, pozicionira se u brzorastućem B-segmentu terenaca, drugom najvećem segmentu u Evropi.

Dimenzije Jeep Avengera su 408,4cm X 177,6cm, a međuosovinsko rastojanje je 256,2cm. Sa 34l kabinskog prostora za sitnice i 380l (355l BEV) prtljažnog prostora, ovaj mali kompaktni SUV potpuno zadovoljava potrebe svojih korisnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.