FORMULA 1

Danijel Rikardo će voziti ove godine za Red Bull: Povratak na legendarnom Silverstoneu

Australski vozač potvrdio je da će voziti ovogodišnji bolid RB19

Rikardo: Vraća se na grid. AP

N. H.

10.5.2023

Australski vozač i rezervsita Red Bull Racinga Danijel Rikardo (Ricciardo) potvrdio je da će dobiti priliku voziti ovogodišnji bolid RB19.

Vozit će u Silverstoneu

On se vratio u tu ekipu nakon što je prekinuo saradnju s McLarenom prošle godine. On u njoj ima ulogu rezervnog vozača, ali i obaveze u sektoru marketinga. Ipak, sada je najavio da će voziti RB19.

- Bio sam u simulatoru, ali ću voziti RB19 u julu nakon utrke u Silverstoneu. Obavit ću Pirelijev test – kazao je Rikardo za ESPN, pa dodao:

- Nakon toga ću možda dobiti još jednu priliku za vožnju bolida u Monzi u septembru. Ubrzo ću saznati kakav je osjećaj. Uzbuđen sam što ću voziti brz bolid, a posebno onaj koji mi se još uvijek čini poznatim. 

Drago mi je što ću ponovo voziti i podsjetiti tim s kojim sam nekad ostvarivao uspjehe da još uvijek mogu odvoziti brz krug - dodao je Rikardo.

Povratak na grid

U svojoj F1 karijeri australski vozač upisao je devet pobjeda, od kojih je sedam došlo u prvih pet sezona s Red Bull Racingom.

Tridesettrogodišnji Rikardo tvrdi da uživa u trenutnoj ulozi, ali da ima želju za povratkom na stazu kako bi ispisao novo uspješno poglavlje.

- Trenutno mi je lijepo, sretan sam s ovim. Međutim, da li to znači da ću biti zadovoljan radeći ovo dvije ili tri sezone? Vjerovatno ne. Ipak, mislim da je ova godina dobra za mene. Želim se naredne godine vratiti na grid, osjećam da imam nezavršenog posla. Ostajem blizu i spreman - završio je Ricciardo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.