KIKBOKS

Haris Biber za “Avaz”: Pobjeda protiv prvaka otvorila bi mi mnoga vrata

Nizozemska škola je najjača na svijetu i još veći izazov da dam sve od sebe protiv Overmira

Biber: Korona poremetila mnoge stvari. Arhiva

Piše: M. Kadić

20.8.2021

Bh. kikbokser Haris Biber će 22. avgusta (nedjelja) imati borbu u Nizozemskoj protiv dvostrukog prvaka svijeta WFL organizacije Džeja Overmira (Jay Overmeer), a nastupit će za organizaciju „Hemmers Gym“ (bivši Golden Glory). Manje od mjesec dana nakon te borbe naš borac odmjerit će snage s Nizozemcem Markom Trijsburgom (19. septembar).


Kvalitetan borac

Naravno, u fokusu je prva borba koja našem predstavniku može donijeti mnogo, a o čemu nam je pričao i sam Biber, koji nas je malo bolje upoznao sa svojim narednim protivnikom.

- Overmir je dvostruki prvak svijeta WFL organizacije. Radi se o veoma kvalitetnom i dobrom borcu. Svi koji prate ovaj sport znaju da je nizozemska škola najjača na svijetu, ali to je još jedan veći izazov i motiv da dam sve od sebe i donesem pobjedu u svoj grad i državu - najavljuje za početak Biber.

Kaže kako radi u odličnim uvjetima.

- Pripreme sam obavio u svom Klubu borilačkih vještina GAZIJA iz Sarajeva, dio sam odradio i u Tuzli u „Skill Gymu“, dok ću završni dio odraditi u Nizozemskoj u „Hemmers Gymu“ (bivši Golden Glory), koji važi za jedan od najjačih klubova svijeta - govori Biber.

Ova borba, pogotovo eventualna pobjeda, može mu mnogo donijeti.

- Pa, sigurno da bi ova pobjeda donijela mnogo, jer kad sam pozvan, odmah sam dobio borbu s prvakom, što nije slučajno. Samim tim, pobjedom nad njim otvaram sebi vrata za još veće izazove i borbe - naglašava Biber.


Naporan trening

U dosadašnjoj karijeri Biber je odradio 25 borbi, od čega je 20 završio pobjedom. Nedavno je upisao veliki trijumf nad nekadašnjim prvakom Starog kontinenta.

- Korona je malo poremetila stvari i usporila neke događaje, ali ja sam sve vrijeme naporno trenirao i čekao svoju priliku za borbe. Posljednju sam imao u maju u Crnoj Gori, gdje sam pobijedio bivšeg evropskog prvaka Remziju Dačića - podsjeća naš sagovornik.

Nakon Overmira slijedi “fajt” s Trijsburgom.

- Znam samo da je domaći borac, nisam se još mnogo raspitivao, sad mi je prioritet borba s Overmirom, a, ako Bog da, kad njega pobijedimo, onda ćemo prostudirati i narednog protivnika - poručuje Biber.

Podrška najdražih

Kroz karijeru ne korača sam. Kaže kako ima bezrezervnu podršku svojih najdražih.

- Podrška su mi moji roditelji, trener i prijatelji, te moj menadžer koji mi je olakšao mnoge stvari u karijeri - kaže Biber.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.