KARATE

Večeras se u Sarajevu održava „TOP 10“: Najbolji karatisti spremni za borbe

Takmičenje “TOP 10", u kojem će se deset najboljih boraca boriti za titulu najboljeg bit će održano večeras u dvorani Goran Čengić na Grbavici

Rijad Džuho. Avaz

Piše: G. Š.

25.3.2022

U organizaciji Karate kluba Respect u našu zemlju su po prvi put stigli najuspješniji karatisti svijeta i trenutni olimpijci koji će večeras pokazati svoje znanje prisutnima u dvorani, kao i gledaocima putem direktnog prenosa na FACE televiziji.


Sinoć je održan i žrijeb

- Sve je spremno za početak ovog spektakla i mogu reći da smo veoma uzbuđeni što se nešto ovako dešava kod nas. Svi takmičari su spremni, a sinoć je održan i žrijeb gdje su izvučene jakosne grupe, kazao je Nermin Potur, idejni tvorac ovog događaja.

Koncept je takav da će iz četiri jakosne grupe, u kojima se nalaze po tri borca, najbolji ići u polufinale, a pobjednici će nastupiti u velikom finalu. Predstavnik Bosne i Hercegovine Rijad Džuho nalazi se u jakosnoj grupi A, zajedno sa Asimanom Gurbanlijem iz Azerbejdžana i Petrom Zaborskim iz Sjeverne Makedonije.

U grupi B su Gabor Harspataki iz Mađarske, Bogdan Trikoš iz Srbije, i Konstantinos Mastrogiannis iz Grčke. Grupu C čine Emil Pavlov iz Sjeverne Makedonije, Garibović Enes iz Hrvatske, te Eltemur Erman iz Turske, dok grupu D čine Anđelo Kvesić iz Hrvatske, Yves Martial Tadissi iz Mađarske, te Nikola Malović iz Crne Gore

- Borci su spremni, dvorana je spremna i jedino što nam preostaje je da pozovemo sve ljubitelje sporta da uživaju u ovom vrhunskom događaju, istakao je na kraju Nermin Potur.


Otvaranje u 18 sati

“TOP 10” će biti zvanično otvoren večeras u 18 sati, a prve borba će početi u 18.30 sati, uz direktan prijenos na FACE televiziji.

Drugog dana, u subotu, bit će održan “Grand Prix Sarajevo 2022” na kojem se očekuje veliki broj učesnika iz 10 evropskih zemalja u kategorijama za djecu, kadete, juniore, U21, seniore i parakaratiste.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.