MASOVNA TUČNJAVA

Haos uoči UFC-ove priredbe: Čimajev, Holand i Dijaz se zakačili, Vajt otkazao konferenciju

Osiguranje spriječilo veći incident

Presica otkazana iz sigurnosnih razloga. AGENCIJE

A. V.

9.9.2022

Dejna Vajt (Dana White) otkazao je konferenciju za medije uoči UFC 279 priredbe u Las Vegasu nakon masovne tučnjave boraca iza pozornice.

Predsjednik UFC-a je izašao pred novinare i rekao kako se presica iz sigurnosnih razloga neće održati.

Šef UFC-a je otkrio kako je do haosa došlo nakon što su se u bekstejdžu sreli Kevin Holand (Holland) i Hamzat Čimajev (Khamzat Chimaev) sa svojim timovima.

Oni su navodno već neko vrijeme u sukobu. Prvu su se verbalno sukobili, a onda je došlo do naguravanja i manje tučnjave koja se nakon nekog vremena smirila.

Tada je u dvoranu stigao Nejt Dijaz (Nate Diaz) sa svojim timom te je situacija ponovno eskalirala, a onda su krenule uvrede i počele su letjeti boce.

Srećom, uključile su se osobe iz osiguranja, pa je spriječen veći incident.

– Nastala je ludica, ne znam kako to opisati drugačije. Ovaj posao radim 22 godine i nikad nisam doživio nešto slično. Bio je haos. Uspjeli smo to zaustaviti, ali nismo odradili dobar posao kako bismo to spriječili – istakao je Vajt i nastavio:

– Nejt Dijaz je stigao s ekipom od 57 ljudi. Čimajev je došao s 30 ljudi, bekstejdž je bio pun. Ne morate biti naučnik da biste shvatili kako je presica mogla završiti. Na priredbi ćemo imati veliko osiguranja. To se više nikad neće ponoviti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.