KIK-BOKS

Dario Dado Kadić bori se za WKU evropsku titulu: Dobra forma adut za pojas

Protivnik će mu biti Nijemac Flamur Mehmeti

Kadić (lijevo): Vezao dvije pobjede. FACEBOOK

Piše: A. Vatreš

14.11.2022

Dvije uvjerljive pobjede koje je ostvario u posljednjih mjesec dana protiv Aleksandra Milivojevića i Roberta Baltarua, bh. kikbokseru Dariju Dadi Kadiću (35) donijele su priliku da se bori za WKU evropsku titulu u disciplini full contact (do 90 kg).

Rođeni Sarajlija tako će se 18. novembra u Minhenu na Steko's Fight Nightu suprotstaviti Nijemcu Flamuru Mehmetiju i probati da pojas donese kući.

Ulazna karta

- Te dvije pobjede bile su neka ulazna karta za ovaj meč. Poslije te posljednje u Portugalu pozvao me menadžer i pitao jesam li u stanju da radim meč za titulu. Vjerujući da jesam, prihvatio sam izazov. Sljedeća stanica je Minhen – rekao je Kadić za "Dnevni avaz".

O svom narednom protivniku ne zna mnogo.

Kadić: U posljednjoj borbi pobijedio Portugalca Baltarua. FACEBOOK

- Znam ono što sam uspio da nađem na internetu, neke njegove snimke. Protivnik je klasični bokser i zbog toga radimo disciplinu full contact, jer je to bazirano na boksu. To će više njemu ići u prilog nego meni, ali ne mora značiti – istakao je Kadić.

S obzirom na dobru formu i pripremu samouvjerenu ulazi u naredni meč.

- Uvezao sam par dobrih mečeva nakon korone, probat ću da iskoristim tu dobru formu i uzmem titulu – istakao je Kadić.

Svjetska titula

Osvajanje evropske titule Kadiću bi vjerovatno donijelo priliku da se ponovo bori za svjetski naslov WKU organizacije, koji je osvojio 2013. godine, a nešto kasnije i izgubio.

- Kako to ide hronološki, vjerovatno bi sljedeća bila borba za svjetsku titulu, koju bih nastojao vratiti – zaključio je Kadić.


Najveći uspjeh

Pomenutu titulu WKU svjetskog prvaka je označio kao svoj najveći uspjeh u karijeri.

- Svaki meč ima neku svoju čar. Ta titula WKU svjetskog prvaka je ujedno moj najveći uspjeh do sad, mimo osvajanja brojnih državnih prvenstva, internacionalnih takmičenja... – kazao je Kadić.

78

mečeva odradio je Kadić u profesionalnoj karijeri i upisao 54 pobjede i 23 poraza, uz jedan remi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.