POBIJEDIO YOUTUBERA

Ko je brat legendarnog Tajsona Furija i kako je postao popularan

Svoj profesionalni debi odradio je krajem 2018. godine. Protivnik u debiju bio je Jevgenijs Andrejevs

Tomi Fjuri: Sinoć slavio pobjedu protiv Džejka Pola. Twitter

N. Ridžal

27.2.2023

Tomi Fjuri (Tommy Fury), brat dvostrukog šampiona svijeta u teškoj kategoriji Tajsona Fjurija (Tyson), sinoć je pobijedio youtubera Džejka Pola (Jake Paul) u meču u Saudijskoj Arabiji.

Ova borba se dogovarala više od godinu dana, a sinoć su konačno odmjerili snage. Džejk Pol je inače omražen od strane brojnih bokserskih fanova i Tomija Furija.

Tomi je odrastao u bokserskoj porodici, mlađi je brat Tajsona Furija, popularnijeg kao "Kralja Cigana" dvostrukog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Tomi je uz boks cijeli život, a ozbiljnije je počeo trenirati u 12. godini.

Svoj profesionalni debi odradio je krajem 2018. godine. Protivnik u debiju bio je Jevgenijs Andrejevs, bokser sa preko 100 poraza u karijeri.

Tomi ga je porazio na bodove nakon četiri runde. Uslijedila je pobjeda nokautom u prvoj rundi protiv Kaluma Idea (Callum Idea), a nakon ovog meča Tomi je odmorio od boksa.

Stekao popularnost u rijalitiju

Nakon što je odlučio pauzirati od boksa, odlučio se na nastup u ‘‘reality showu‘‘, koji će mu donijeti globalnu popularnost. ‘‘Love Island‘‘ naziv je rijaliti emisije u kojem je Tomi došao do nekoliko životnih prekretnica.

Radi se o „dating reality show-u“ u sklopu kojeg su takmičari smješteni u izoliranoj vili u Španiji.

Učesnici već prvog dana biraju svog potencijalnog partnera, a svake sedmice donose odluku ostaju li s partnerom kojeg su odabrali ili će sreću potražiti s nekim drugim. Takmičar koji ostane bez para ispada iz rijalitija. Glavna nagrada iznosi 50 hiljada dolara.

Tomi i njegova supruga Moli su se upoznali u rijalitiju ‘‘Love Island‘‘. Instagram

Tomi Fjuri bio je jedna od glavnih zvijezda pete sezone, a tamo je upoznao Moli Mej Hag (Molly-Mae Hague).

On i Moli završili su drugi u pomenutom rijalitiju, ali njihovo partnerstvo kasnije je izraslo u brak. Fjuri i Moli dobili su kćerkicu prije nešto više od mjesec dana.

Nakon izlaska iz rijalitija, Tomi Fjuri se vratio boksu. Upisao je još tri pobjede prekidom i postepeno je gradio svoju karijeru.

Nakon što je upisao svoju petu pobjedu u karijeri, nokautiravši Skota Viliamsa (Scott Williams), Tajson Fjuri bio je taj koji je započeo rivalitet između Tomija i youtuber zvijezde Džejka Pola.

Osvjetlao obraz porodice

- Džejk, gdje si - napisao je Tajson putem Twittera, a nije se dugo čekao Džejkov odgovorio:

- On me prozvao da se borim s nekim, a taj neko je njegov brat. Nisam niti znao da ima brata. Ti si Furijev mlađi brat, ako želiš nešto, nemoj da tvoj brat čini to umjesto tebe - napisao je Pol i tu je bio početak onoga što je kuliminiralo sinoćnjom borbom i pobjedom Tomija.

Tomi je polubrat Tajsona Furija i to donosi veliku težinu, jer dolazi iz popularne bokserske porodice.

On je nakon sinoćnje borbe ostao neporažen i sada ima devet profesionalnih nastupa, ali ukupni omjer pobjeda i poraza njegovih dosadašnjih protivnika iznosi 24-176-5. Što će reći da mlađi brat Tajsona bira svoje protivnike.

Tomi je tako do sada nanizao pobjede protiv nedoraslih protivnika i boksera koji uglavnom ulaze u ring samo kako bi pokupili i zaradili brze pare.

Tomi Fjuri sa bratom Tajsonom. Instagram

Tomi Fjurija nije blizu razine svog starijeg brata Tajsona, ali ga krase dobre fizičke predispozicije. Njegovoj građi nerijetko se divi i brat Tajson, ali dužina ruku vjerojatno je najimpresivnija stvar kod Tomija.

Sinoć je Tomi osvjetlao obraz porodice Fjuri i sigurno da je uspio izmamiti osmijeh svoga brata Tajsona.

Inače, oba borca su sinoć finansijski jako dobro prošla, s obzirom na to da će podijeliti po četiri miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.