SUSRET DVOJICE MAGNATA

Ništa od "borbe stoljeća": Zakerberg se povlači, tvrdi da je Mask neozbiljan

Ako se Ilon ikada uozbilji oko pravog datuma i službenog događaja, zna kako doći do mene, poručio je Zakerberg

Ilon Mask i Mark Zakerberg. AP Photo / Stephan Savoia, Manu Fernandez

H. J. I.

14.8.2023

"Borbe stoljeća" nisu više ono što su nekad bile. Ali - Frejzer, Ali – Forman, Čavez – Tejlor, Tajson – Holifild, neki su od najlegendarnijih boks mečeva u historiji. Pa čak i kad se zadubimo u borilačke sportove i uđemo u svijet MMA, vidjeli smo mnoge mečeve od kojih nam se i danas digne kosa na glavi.

Ono što niko nije očekivao da nazovemo "borbom stoljeća" je susret dvojice magnata – Ilona Maska (Elon Musk) i Marka Zakerberga (Zuckerberg). 

Zakerberg se povlači iz borbe

Kako su ranije najavljivali,  26. avgusta trebali smo svjedočiti meču "u kavezu", međutim došlo je do preokreta. Zakerberg je rekao da se povlači iz borbe, tvrdeći da šef Tesle "nije ozbiljan".

- Mislim da se svi možemo složiti da Ilon nije ozbiljan i da je vrijeme da krenemo dalje. Ponudio sam pravi datum. Dejna Vajn (Dana White, šef UFC-a) ponudio je da ovo bude legitimno takmičenje u dobrotvorne svrhe. Ilon ne želi potvrditi datum, zatim kaže da treba na operaciju, a sada traži da umjesto toga odradi trening u mom dvorištu. Ako se Ilon ikada uozbilji oko pravog datuma i službenog događaja, zna kako doći do mene. Inače, vrijeme je da se krene dalje. Usredotočit ću se na takmičenje s ljudima koji ovaj sport shvaćaju ozbiljno - napisao je Zakerberg.

"Epska" lokacija

Čini se da je Mask sugerirao da će se borba održati na "epskoj lokaciji" u Italiji. Ocrtao je mogućnosti prijenosa uživo i drevno okruženje za predloženi događaj, tvrdeći da je razgovarao s italijanskom premijerkom Đorđom Meloni (Giorgia).

Podsjećamo, napetosti između kompanija dvojice tehnoloških milijardera bile su visoke nakon što je Zakerberg Meta u julu lansirala Threads, aplikaciju za razgovor temeljenu na tekstu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.