NEPOŠTIVANJE BORACA

Isplivali mailovi vlasnika UFC-a: "Režemo grla, moramo im oduzimati kisik dok ne tapkaju"

Dana Vajt i Lorenco Fertita su prljavim metodama zadržavali borce u najpoznatijoj svjetskoj organizaciji

Dana Vajt. Platforma X

N. H.

8.12.2023

Skandal potresa najpoznatiju promociju MMA sporta, UFC, a u centru se nalaze Dana Vajt (White), predsjednik UFC-a, Lorenco Fertita ( Lorenzo Fertitta), nekadašnji vlasnik ove organizacije i mečmejker Džo Silva (Joe).

Naime, novinari "Bloody Elbowa" dokopali su se mnogo e-mailova ovog trojca, a u tim porukama mogu se pročitati mnoge, blago rečeno, degutante stvari. 

Najsvježiji slučaj je onaj iz 2014. godine, kada su Edi Alvarez (Eddie) i Gilberto Melendez pokušali napustiti UFC. Dana i ekipa to nisu dopustili i u ugovor su im stavili određene klauzule. 

Još veći problem je nastao kada se uzme u obzir njihovo ponašanje prema spomenutim borcima. 

Šokantne poruke vlasnika UFC-a. Bloody Elbow

- ‘‘Brate, znaš da te volim do je**ne smrti, ali ono što si izvukao prošlog tjedna oko Melendeza i "drugog tipa" (Eddieja Alvareza, op. a.) je je**no "BAD ASS"! Je**no rezanje grla, potez kakav se viđa samo u filmovima. Dobro sranje stari, ČESTITAM‘‘ - napisao je Dana.

Fertitta je odogovorio:

- Moramo nastaviti oduzimati tim je***ma kisik dok ne tapkaju. Žrtvovali smo previše toga da bi dopustili da nas neko razvlači - napisao je Fertita, što je Dana potvrdio: "Slažem se 100 posto si upravu i ja to obožavam".

Ovo je neki novi nivo nepoštovanja prema borcima, a izgleda da je neplaćanje boraca samo dio toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.