ČUVENI SASTANAK

Habib "ugušio" Mekgregora, pa dobio poziv koji se ne odbija: Sve je završeno Putinovim poklonom od 20 miliona dolara

Borac iz Dagestana je odmah po završetku borbe dobio poziv od ruskog predsjednika, a ostatak sastanka je ušao u historiju

Putin i Nurmagomedov na sastanku. Platforma X

N. H.

22.2.2024

Dana Vajt (White), prvi čovjek UFC-a, otkrio je gostujući u jednom podcastu da je predsjednik Rusije Vladimir Putin bogato nagradio Habiba Nurmagomedova (Khabib) nakon što je on slavio u jednom od najvećih mečeva protiv Konora Mekgregora (Conor McGregor). 

Podsjećanja radi, Nurmagomedov je u oktobru 2018. godine savladao irsku zvijezdu "gušenjem" u četvrtoj rundi i tako odbranio titulu UFC prvaka lake kategorije. 

Borac iz Dagestana je odmah po završetku borbe dobio poziv od ruskog predsjednika. 

- Habib nije došao ni do svlačionice nakon borbe, a Putin ga je već zvao. Njemu i njegovom ocu poklonio je imovinu u Rusiji vrijednu 20 miliona dolara - otkrio je Vajt.

Navodno, Nurmagomedov je dobio ogroman novac, luksuzne automobile i nekretnine. 

Putin je i ranije Habibu za sjajne rezultate poklonio skupocjeni Mercedes, a poklone su dobijali i drugi ruski borci. 

Također, Vajt je oktrio da je na sve moguće načine pokušavao privoliti neporaženog Dagestanca da se vrati u oktagon.

- Kada dostignete taj nivo slave i kada imate toliko novca, teško je naći motiv da uđete u oktagon i dopustite da vas neko udara u glavu. Isti slučaj je i sa Konorom Mekgregorom. Tip živi na jahti, ide tamo gdje je najtoplije i briga ga za sve - rekao je Vajt.

Nurmagomedov se oprostio 24. oktobra 2020. godine nakon što je pobijedio Džastina Gejdžija (Justin Gaethje), također "gušenjem". 

Nakon smrti oca, obećao je svojoj majci da se neće vratiti u oktagon. To obećanje i dalje drži, a u međuvremenu je stajao u korneru nekoliko boraca, pomagajući im da postanu također poput njega. Jedan od najboljih primjera je Islam Mahačev, aktuelni prvak lake kategorije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.