NBA LIGA

Dončić ponovo briljirao: Pogledajte maestralnu asistenciju za Klebera

Postigao čak 36 poena, uz 19 asistencija i 14 skokova

Dončić: Rekord karijere. Arhiv

Piše: Avaz Sport

9.8.2020

Luka Dončić nastavio je sa odličnim igrama u NBA ligi. Nakon što je objelodanjeno da je u trci za nagradu za igrača koji je najviše napredovao u ovoj sezoni, mladi košarkaš je odigrao još jednu partiju za pamćenje.  Njegov Dalas je poslije produžetka pobijedio najbolji tim Istoka, Milvoki Bakse, rezultatom 136:132. 

Megdan sa aktuelnim MVP igračem lige, Janisom Adetokumboom (Giannis Antetokounmpo), Dončić je obiljeležio potezom pri vodstvu od 130:128, uz minut i deset sekundi do kraja dodatnog perioda.

Tada se meč definitivno i prelomio u korist Dalasa. Tada je lijevom rukom probacio loptu kroz svoje noge usred prodora i asistirao Maksiju Kleberu (Maxi), koji mu je prethodno stajao u bloku, da poentira i to uz prekršaj rivala.

Maestralni Luka Dončić je ovaj meč, na kome nije igrao Boban Marjanović, završio sa čak 36 poena, rekordom karijere od 19 asistencija i 14 skokova.  A dok je on ostvarivao 17. tripl-dabl u ovoj sezoni, od čega nema boljeg u cijeloj NBA ligi, aktuelni MVP, Adetkumbo, uz 13 skokova i pet skokova, postigao je za Milvoki 34 poena, baš kao i njegov klupski kolega Bruk Lopez (Brook).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.