EUROBASKET

Lojo: Analizirali smo reprezentaciju Švedske, igraju agresivnu odbranu i brzu košarku

Utakmica nam osim plasmana, naravno, donosi još nešto, rekla je kapitenka Milica Deura

Lojo: Očekujem da će sve djevojke biti spremne za ovaj susret. Arhiva

Piše: Er. B.

25.6.2021

Ženska košarkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine važi za favorita protiv selekcije Švedske u Valensiji, u dvoboju za plasman od 5. do 8. mjesta na Evropskom prvenstvu (sutra - 12 sati). Osim konačnog poretka ova utakmica je jako važna i zbog borbe za plasman na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo u Sidneju (Australija) 2022. godine. Najboljih šest reprezentacija sa Eurobasketa ide na kvalifikacioni turnir. Na ovom kvalifikacionom turniru će 16 ekipa biti podijeljeno u četiri grupe, a po tri najbolje, ili ukupno njih 12, će se naći na SP-u.

 - Utakmica nam osim plasmana, naravno, donosi još nešto. Donosi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i to je dovoljan motiv za sve nas da što fokusiranije uđemo u tu utakmicu i pokušamo ostvariti pobjedu - najavila je kapitenka Milica Deura.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u četvrtfinalu Europskog prvenstva nažalost morala igrati bez povrijeđene Marice Gajić i izgubila od Francuske sa 80:67. Gajić je imala dodatna dva dana za oporavak nakon povrede lista lijeve noge koji je zimus razdvojio od terena na pola godine. Očito je prenaprezanje poslije duge pauze ostavilo danak. Svi se u našem taboru nadaju da će ona biti spremna pružiti doprinos u današnjem okršaju.

 - Analizirali smo reprezentaciju Švedske, radi se o kvalitetnoj reprezentaciji koja igra agresivnu odbranu i brzu košarku. Mi ćemo nastojati da te njihove najbolje igračice zaustavimo, stavimo pod kontrolu. Ja očekujem da će sve djevojke biti spremne za ovaj susret i da ćemo uz maksimalan pristup i zalaganje, kakve smo pokazali i tokom cijelog ovog prvenstva, uspjeti ostvariti povoljan rezultat – rekao je selektor Goran Lojo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.