POTVRĐENO PISANJE AVAZA

Prolić: Dobili smo sigurnosne garancije FIBA-e i Košarkaškog saveza Litvanije

Tražimo čarter let za Viljnus, s obzirom na to da je nije moguće redovnim linijama doći do glavnog grada Litvanije – u ovako kratkom roku, rekao je Prolić

"Zmajevi" gostuju u Viljnusu. FIBA

Piše: G. Š.

26.2.2022

Portparol Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Hajrudin Prolić, potvrdio je pisanje "Avaza", odnosno da čelnici KSBiH čine maksimalne napore kako bi pronašli čarter let za Viljnus, gdje bi sutra (18.30 sati) protiv Litvanije naši najbolji košarkaši trebali odigrati utakmicu 4. kola kvalifikacija za Mundobasket.

- Istina, tražimo čarter let za Viljnus, s obzirom na to da nije moguće redovnim linijama doći do glavnog grada Litvanije – u ovako kratkom roku, rekao je Prolić za "Avaz".

- Također, u ovom trenutku znamo da ne možemo računati ni na puni igrački kadar, koji je bio na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću za prethodnu utakmicu u Tuzli. Prikupljamo sve neophodne informacije... Najvažnije je da smo dobili sigurnosne garancije FIBE i Košarkaškog saveza Litvanije, a naše Ministarstvo vanjskih poslova nam je dalo preporuku da se u Viljnusu možemo osjećati bezbjedno, dodao je Prolić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.