OGLASILI SE BEOGRAĐANI

KK Crvena zvezda nakon skandala u Kaunasu: Slijedimo službene stavove naše države

U Zvezdi su osudili i provokacije Litvanaca koji su spominjali NATO

Poruka za mir izazvala skandal u Kaunasu. twitter

M. K.

4.4.2022

Košarkaši Crvene zvezde razbjesnili su publiku prije utakmice Eurolige protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Podsjetimo, košarkaši Žalgirisa, kao i sudije, zajednički su držali transparent u ukrajinskim bojama na kojem piše "Zaustavite rat".

Međutim, košarkaši Zvezde to nisu učinili, a iz kluba su se oglasili saopštenjem u kojem su branili svoje košarkaše.

- KK Crvena zvezda slijedi službene stavove naše države, a u službenoj komunikaciji s Euroligom i čelnicima Žalgirisa. Jasno su dali do znanja ranije da neće dozvoliti politizaciju i nositi baner u bojama zastave bilo koje države jer bi time bili sudionici u manipulaciji i politizaciji jedne od najhumanijih i univerzalnih parola "STOP RATU". 

U Zvezdi su osudili i provokacije Litvanaca koji su spominjali NATO, a zapitali su se iz tog kluba mogu li onda oni tražiti od svih sudionika utakmica u Beogradu da nose transparent "Kosovo je Srbija"?

- Zato sada imamo svako moralno i drugo pravo da očekujemo da Euroliga hitno reagira, pokrene disciplinski postupak i na adekvatan način sankcionira ovo kršenje osnovnih načela Eurolige i da, u skladu s njim, kazni odgovorne za politiziranje i očigledno unaprijed pripremljene incidentne situacije i maltretiranje naše ekipe, naših navijača i uvrede na račun naše zemlje i našeg kluba u Kaunasu.


- U suprotnom, otvaraju se vrata i mogućnosti da svi sudionici Euroliginih takmičenja koriste svoje utakmice za promociju politike, svojih problema i nezadovoljstava, a ne sporta, smatraju u klubu iz Beograda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.