SLAVNA BH. KOŠARKAŠICA

Razija Mujanović u Barceloni: Veliki klubovi ne zaboravljaju...

Bivši klub je se sjetio, ona mu odgovorila biranim riječima

Mujanović: Prisustvovala obilježavanju 20-godišnjice Barcelonine titule. Facebook

A. V.

19.2.2023

Proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović boravila je u Barceloni, gdje je sa svojim bivšim saigračicama slavila 20. godišnjicu prve nacionalne titule u ženskoj košarci koju je ovaj klub osvojio.

Mujanović je u dva navrata bila članica katalonskog kluba. U njenoj prvoj godini, u sezoni 2002./03., Barcelona je osvojila špansku ligu po prvi put u svojoj historiji. Osvojila je još jednu titulu, u sezoni 2004./05., ali tada je naša košarkašica igrala u Hrvatskoj.

U videu koji je Razija Mujanović podijelila na svom Facebook profilu, može se vidjeti da su se igračice iz šampionske godine okupile tokom utakmice ženskih košarkaških ekipa Barcelone i Valensije.

Uz video, Mujanović je podijelila i poruku koja opisuje veličinu kluba kao što je Barcelona.

- Danas sam u Barceloni, na poziv mog bivšeg kluba Barcelone. Slavimo 20 godina od osvajanja prve i jedine titule prvaka Španije u historiji kluba. Veliki klubovi ne zaboravljaju one koji su ih učinili velikim - napisala je Mujanović.

Podsjetimo, u svojoj 20-godišnjoj karijeri koja je završila 2008. godine, Razija Mujanović je, između ostalog, igrala za Jedinstvo, Detroit Šok, Barcelonu, te u dva navrata za Seltu Vigu, gdje je i završila karijeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.