SJEDINJENE DRŽAVE

Udovica Kobija Brajanta na sudu dobila skoro 29 miliona dolara

Ona je podigla tužbu zbog objavljivanja fotografija nakon što su joj poginuli muž i kćerka

Vanesa Brajant: Dobila bitku na sudu. Twitter

N. D.

1.3.2023

Vanesa Brajant (Vanessa Bryant) i tri njene kćeri dobit će ukupno 28,85 miliona dolara od policije okruga Los Anđeles, čime je okončana tužba objavljivanja fotografija preminulog supruga Kobija Brajanta (Kobea) i kćerke Điane (Gianna) na mjestu pada helikoptera 2020., piše "New York Times".

Ova odluka uključuje i 15 miliona dolara koje je porota već dodijelila Vanesi nakon suđenja na saveznom sudu u avgustu 2022.

Fotografije su snimili i u eter pustili policajci i vatrogasci. Slike su poslane većem broju zaposlenika, a vidjeli su ih mnogi ljudi.

Vanesa Brajant posvjedočila je da je vijest o širenju fotografija pogoršala njenu emocionalnu patnju i da pomisao na fotografije koje se pojavljuju na društvenim mrežama izaziva napade panike.

- Živim u strahu da će tijelo moje kćerke biti na društvenim mrežama i da će se to pojaviti, svjedočila je na sudu.

Luis Li njen advokat je naglasio hrabru Vanesinu borbu. 

- Danas obilježavamo uspješnu kulminaciju hrabre borbe gospođe Brajant da pozove na odgovornost one koji su sudjelovali u ovom grotesknom ponašanju. Borila se za svog supruga, svoju kćerku i sve one u zajednici prema čijim se porodicama postupalo sa sličnim nepoštovanjem. Nadamo se da će njena pobjeda na suđenju i ova nagodba stati na kraj toj praksi, naglasio je.

Sutužitelj Kris Čester (Chris Chester), kojem su supruga i kćerka također poginule u nesreći, dobio je nagodbu od 19.950.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.