EUROLIGA

Nevjerovatna završnica u Istanbulu pripala Efesu: Musa najefikasniji kod Reala

Utakmica zaostalog 24. kola Eurolige odigrana u Sinan Erdem između Anadolu Efesa i Real Madrida je završila pobjedom Efesa

Neizvjesna završnica pripala Efesu: Musa upisao 16 poena. Screenshot/Twitter

14.3.2023

Utakmica zaostalog 24. kola Eurolige odigrana u Sinan Erdem između Anadolu Efesa i Real Madrida završila je pobjedom domaće ekipe rezultatom 90:89 (18:24, 24:15, 35:21, 13:29).

Iako je Real bio bolja ekipa većim dijelom prvog poluvremena, košarkaši Anadolu Efesa su ipak na stanku otišli sa vodstvom.

Krajem prvog poluvremena je Musa nezgodno pao nakon čega se žalio na povredu. Ipak, nastavio je s igranjem i u drugom poluvremenu.

Efes je ipak početkom treće četvrtine preuzeo kontrolu, a prednost je išla i do 17 poena. Real je uspio da se vrati u meč, a dvije minute do kraja utakmice su uspjeli da preuzmu ponovo vodstvo. Ipak, turska ekipa je vezala 7 poena. Real je do kraja samo uspio spustiti razliku na 1 poen, ali je bilo kasno za pobjedu.

Džanan Musa je upisao poena 16 poena i 5 asistencija, a najbolji saigrač mu je bio Gabriel Dek (Deck) sa 15.

Tursku ekipu su predvodili Šejn Larkin (Shane) sa 18 poena i 8 asistencija te Elajdža Brajant (Eliyah Bryant) sa 17 poena.

Real je poslije poraza 2. na tabeli Eurolige sa omjerom 19 pobjeda i 9 poraza. Efes je 10. i očekuje ih borba za ulazak u plej-of.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.