EUROLIGA

Uzbudljiva utakmica u Izraelu pripala Makabiju: Odlična partija Muse

Pobjednik se u ovoj utakmici pronašao tek poslije produžetaka

Musa: Odličan predstava. Screenshot/Twitter

13.4.2023

Real Madrid je poražen na gostovanju u Menora Mivtači areni protiv Makabija iz Tel Aviva poslije produžetaka rezultatom 100:96 (16:18, 21:24, 28:20, 21:24, 14:10).

Kraljevski klub je igrao mnogo bolje u prvom poluvremenu, a njihova prednost je išla i do 9 poena razlike. 

Ipak, u trećoj četvrtini domaća ekipa se probudila i uspjela je preokrenuti rezultat i steći prednost od tri poena.

Uzbudljivost u utakmici kao da je tek tu počela. Odlična utakmica se svela na posljednje napade. Razmijenjivali su se u postignutim poenima. Na kraju je utakmicu u produžetke odveo Argentinac Gabrijel Dek (Deck) sa linije za slobodna bacanja. 

U produžetku su pribraniji bili domaći igrači i uspjeli su upisati bitnu pobjedu u borbi za mjesto na finalnoj tabeli pred početak plej-ofa.

Džanan Musa je bio jedan od najboljih pojedinaca u dresu Reala i postigao je 20 poena. U Realu je odličan bio i Geršon Jabusele (Guerschon Yabusele) koji je upisao 25 poena i 8 skokova

U ekipi Makabija su odlično odigrali Lorenco Braun (Lorenzo Brown) koji je postigao 22 poena i 6 dodao asistencija, a pratio ga je Džoš Nebo (Josh) koji je upisao dabl-dabl. On je utakmicu završio sa 15 poena i 10 skokova.

Real će sezonu završiti na omjeru od 23 pobjede i 11 poraza, dok će Makabi sezonu završiti na omjeru od 20 pobjeda i 14 poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.