NBA

Lilard napušta Portland: Za zvijezdu slijedi uzbudljivo ljeto

Jedan od najboljih plejmejkera lige Damian Lilard je navodno blizu napuštanja Portlanda za koji nastupa i Jusuf Nurkić

Lilard: Povezuje se s Majamijem. AP

N. H.

12.6.2023

Saigrač Jusufa Nurkića i jedan od najboljih košarkaša današnjice, Damian Lilard (Lillard), navodno je blizu prelaska u Majami hit i Boston seltiksa.

Velika NBA zvijezda se često povezuje s odlaskom iz Portland trejlblejzersa. On je bio na meti mnogobrojnih timova iz NBA lige, ali je on inače ove glasine i sam „gasio“ tražeći da ostane u ekipi iz Oregona.

Lilard je član Portlanda 11 sezona, ali najdalje što je otišao s ovom ekipom u plej-ofu je finale Zapadne konferencije u sezoni 2018/19. Ove sezone je bilježio 32,2 poena i 7,3 asistencije po utakmici, ali je ovo bila razočaravajuća sezona za Portland koji se nije uspio ni plasirati u plej-of.  

Neka od imena koja se spominju posljednjih sedmica su Boston seltiksi i Majami, ali Lilard je i sam naglasio da bi on radije igrao za ekipu sa Floride.

Denver nagetsi trenutno imaju prednost na Majamijem 3:1 u velikom finalu NBA lige, a peta utakmica je na rasporedu večeras iza ponoći. 

U slučaju da Majami izgubi finale, to će biti dodatni motiv za novo veliko pojačanje. Bude li tako, Lilard će se pridružiti Džimiju Batleru (Jimmy Butler) na Floridi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.